Hyppää pääsisältöön

Kristian Kulmala: ”Monimuotototeutus oli minulle yrittäjänä ainoa vaihtoehto”

Julkaistu 12.11.2019
,
päivitetty 13.11.2019
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kristian Kulmala_opiskelijatarina
Kristian Kulmala opiskelee liiketalouden tradenomiksi Tampereen ammattikorkeakoulun Ikaalisten toimipisteessä. Opiskelun lisäksi hän toimii yrittäjänä. ”Itselleni monimuotototeutus on ollut ainoa vaihtoehto. Haastavaa on ollut välillä sovittaa aikataulut työn, opiskelun ja harrastusten välillä”, hän kertoo.

Kuka olet?

Asun ja olen syntynyt Tampereella. Toimin yrittäjänä, jonka toimialoina ovat rakentaminen ja muu majoitustoiminta. Perustin yhtiökumppanini kanssa Lentävä Mökki Oy:n keväällä 2017. Tuotamme itse kehittelemäämme ja rakentamaamme Pop Up -mökkikylää tapahtumiin majoitusvaihtoehdoksi. Viime kesänä teimme mökeillämme seitsemän tapahtumaa ja majoitettuja öitä kertyi noin 400. Uusimpana aluevaltauksena toimitamme Helsingin Kauppatorille joulumyyntimökit jouluna 2019. Sesonkien ulkopuolella teen vakuutusedustajan töitä. 

Opiskelen yrittämisen ohella tradenomiksi monimuotona Ikaalisten toimipisteessä. Opinnot alkavat olemaan loppusuoralla ja valmistun kevään 2020 aikana. 

 

Mistä sait kipinän hakea opiskelemaan liiketaloutta Ikaalisiin?

Minua ei nuorempana juuri opiskelu kiinnostanut. Aloin tekemään töitä ammattikoulun ohella logistiikka-alalla ja jäin sille tielle 10 vuodeksi. Kyllästyin alaan ja sen etenemismahdollisuuksiin. Minulle oli tärkeää päästä opiskelemaan monimuotona, koska pitkän työsuhteen seurauksena oli menoni muodostunut tulojen mukaisiksi ja olisi ollut hankalaa järjestää taloudellinen tilanne pelkkää opiskeluun sopivaksi. Ikaalinen valikoitui osittain sattumalta hakupaperiini. 

Millaista opiskelu on ollut?


​Opiskelu on ollut välillä raskasta, mutta pääasiassa mukavaa ja vastannut odotuksiani. Parasta on ollut opettajien valmentava lähestymistyyli ja vapaus tehdä tehtäviä silloin, kuin itselle sopii. Asioista pystyy sopimaan, kunhan sopimuksista pitää kiinni. Myös lähipäiviä, joita on 2 päivää kuukaudessa, on sopiva määrä työtä tekevälle.

Itselleni monimuotototeutus on ollut ainoa vaihtoehto. Haastavaa on ollut välillä sovittaa aikataulut työn, opiskelun ja harrastusten välillä.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Haaveenani on kasvattaa yritystä ja menestyä sen myötä. Toistaiseksi olen tehnyt osan vuodesta palkkatöitä yrityksen vahvan sesonkipainotteisuuden takia, mutta ensi vuoden alusta siirryn täysipäiväiseksi yrittäjäksi. 

 

Mitä voit sanoa niille, jotka ajattelet juuri tätä koulutusta?

Rohkaisen liiketaloudesta kiinnostuneita hakemaan koulutukseen! Itselleni monimuotototeutus on sujunut hyvin ja matka Ikaalisiin on nopeasti taitettu. Mukava päästä välillä pois Tampereelta.