Hankkeen tavoitteina on
1. parantaa ravintola-alan pk-yritysten tuottavuutta ja työhyvinvointia kohdemaakunnissa ja pilottiyrityksissä sekä valtakunnallisesti.
2. vahvistaa ravintola-alan pk-yrityksissä työskentelevien - yrittäjien, esihenkilöiden ja työntekijöiden - osaamista liittyen työn sujuvoittamiseen, tuottavuuteen ja työhyvinvointiin.
3. sujuvoittaa hankkeeseen osallistuvissa yrityksissä työskentelevien työtä tarkoituksenmukaisten, eettisesti toimiala- ja työntekijä- ja tuottavuus- ja työhyvinvointilähtöisten teknologioiden ja digitaalisten ratkaisujen avulla.
4. kehittää tarkoituksenmukaisten, eettisesti toimiala- ja työntekijä- ja tuottavuus- ja työhyvinvointilähtöisten toimintatapojen, inklusiivisuuden, työn muotoilun ja viestinnän kehittämisen avulla hankkeeseen osallistuvissa yrityksissä työskentelevien työtä.
5. edistää henkilökunnan osallistumista ja osaamis- ja oppimislähtöisyyttä työyhteisön, pk-yrityksen ja oman työnsä jatkuvaan kehittämiseen.

Tavoite ja tehtävät
Menestysresepti-hanke vastaa moninaisiin tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin ravintola-alalla. Se rakentaa sujuvuudesta kilpailuetua ja vahvistaa esihenkilötehtävissä työskentelevien ja alan ammattilaisten osaamista tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamisessa. Hankkeen toteuttajina ovat TAMK, LAB, SeAMK, Haaga-Helia ja SAMK.
Hankkeessa keskitytään ravintoloiden tuotanto- ja palveluprosessien kehittämis- ja nykyaikaistamistarpeisiin sosio-eettisellä otteella. Hanke aktivoi alalla työskenteleviä ja sille hakeutuvia lisä- ja jatkokouluttautumaan, vahvistamaan osaamistaan ja tarttumaan jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin. Hanke parantaa alan veto- ja pitovoimaa, johtamiskäytäntöjä, tuottavuutta, työhyvinvointia ja oppimista ja jatkuvaa kehittämistä osana arkea.
Hankkeen tärkeänä lähtökohtana on se, että ravintola-alalla voidaan luoda kilpailuetua panostamalla työntekijöiden hyvinvointiin sekä tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen rinnakkain. Henkilökuntaa osallistaen ja digitaalisia ratkaisuja ja vieraanvaraisia kohtaamisia yhteen sovittaen voidaan luoda parempaa ravintola-alan työelämää.
Viiden restonomeja kouluttavan ammattikorkeakoulun voimin löydetään yhdessä ratkaisuja tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen.
Rahoituslähde
Partnerit
Yhteyshenkilöt
outi.wallin [at] tuni.fi