Hyppää pääsisältöön

Kampus 3

Tampereen ammattikorkeakoulu
1.2.2021–30.6.2023

Yhteiskampuksen toimintakulttuurin kehittäminen
Nivelvaiheen siirtymien turvaaminen
Luoda ratkaisuja koulumuotojen yhteistyöhön

Tavoite ja tehtävät

Kampus 3 kehittää samassa fyysisessä oppimis- ja toimintaympäristössä työskentelevän ja opiskelevan henkilöstön ja opiskelijoiden yhteistä toimintakulttuuria.
Hanke vastaa kentältä nousseeseen konkreettiseen tarpeeseen kehittää ja luoda malleja ja käytänteitä yhteisellä kampuksella toimivan ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen opiskelijoiden sekä perusasteen lisäopetuksen oppilaiden opiskelujen aikaisen koulutukseen kiinnittymisen ja etenemisen turvaamiseksi.
Hanke toteutetaan Tampereen ammattikorkeakoulun, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun, Nokian kaupungin lukiokoulutuksen ja Nokian kaupungin perusopetuksen yhteistoteutuksena. Tredu ja Nokian kaupunki ovat aloittaneet yhteisen koulurakennushankkeen jo kesäkuussa 2020. Valmistuessaan rakennuksessa toimivat sekä Nokian lukio, Tredun järjestämä ammatillinen koulutus ja Nokian perusopetuksen lisäopetusluokat. Nivelvaiheiden luokkien yhdistyessä TUVA-koulutukseksi on merkittävää se, että kampuksella toimivien eri hallinnonalojen ja koulumuotojen oppilaitokset ovat edistäneet muutosta luomalla kolmen eri koulumuodon yhdistävää toimintakulttuuria. Kaikki koulutuksen järjestäjät saavat myös hankkeen aikana mahdollisuuden kehittää ja kokeilla oppivelvollisuusiän noston myötä välttämätöntä yhteistoimintaa.

Rahoituslähde

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) 2014-2020

Partnerit

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Nokian kaupunki

Yhteyshenkilöt

Tarja Juurakko-Koskinen
tarja.juurakko-koskinen [at] tuni.fi