Hyppää pääsisältöön

Fostering the Urban food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation, FUSILLI

Tampereen ammattikorkeakoulu
Projektin kesto1.1.2021–31.12.2024
KärkialueYhteiskunta

FUSILLI-hankkeen tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa kestäviä systeemisiä ratkaisuja kaupunkien ja niitä ympäröivien alueiden ruokajärjestelmiin. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi 12 Euroopan kaupunkia - San Sebastian (Espanja), Nilufer-Bursa (Turkki), Oslo (Norja), Kolding (Tanska), Torino (Italia), Castelo Branco (Portugali), Differdange (Luxemburg), Rijeka (Kroatia), Harkova (Ukraina), Tampere (Suomi), Ateena (Kreikka) ja Rooma (Italia) - yhdistävät voimansa muodostaen verkoston, jossa jaetaan kokemuksia, tietoa ja parhaita käytäntöjä.

Kaupungit tuovat ruoan osaksi kaupunkitason toimenpideohjelmaa ja luovat mahdollisuuksia ruokajärjestelmän muutokseen kohti kestäviä, terveellisiä ja kattavia systeemejä. Verkoston avulla kaupunkeja rohkaistaan kehittämään innovatiivisia ja persoonallisia käytänteitä asukaslähtöisesti.

FUSILLIn perustana toimivat 12 kaupungin Food 2030 Living Labit. Jokainen kaupunki kehittää avoimen Living Lab -innovaatioekosysteemin, jonka tavoitteena on toteuttaa erilaisia innovatiivisia toimia ruokaketjun kaikissa vaiheissa, mukaan lukien tuotanto ja jalostus, jakelu ja logistiikka, kulutus, ruokahävikki ja jätteen käsittely sekä hallinto.

FUSILLI-yhteisön ja kaupunkitason ruokasuunnitelmien tuella kumppanit määrittävät olemassa olevat parhaat käytännöt ja tukevat siten osallistuvia Living Labeja, niihin liittyviä aloitteita ja päättäjiä kestävien ruokajärjestelmien kehittämisessä.

Teksti FUSILLI sinisillä ja vihreillä kirjaimilla, ja alla teksti Urban Food Planning.EU:n lippu - sinisellä taustalla keltainen tähdistä muodostettu ympyrä.

Tavoite ja tehtävät

Edistää kaupunkien ruokajärjestelmien kestävyyttä innovatiivisten Living Lab -toteutusten kautta.

Rahoituslähde

FUSILLI on EU:n tietoa, tutkimusta ja innovointia tukevan Horizon2020-ohjelman rahoittama hanke. 

This project has been funded from European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under the grant agreement No 101000717.

Koordinoiva organisaatio

Tampereen kaupunki koordinoi Tampereen kaupunkiseudun toteutusta. Hankepartnereina ovat Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK), Ahlman ja Ekokumppanit Oy.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Karoliina Tuukkanen
Tampereen kaupunki
karoliina.tuukkanen [at] tampere.fi
041 7301 710

Mikael Lindell
Projektipäällikkö, TAMKin osatoteutus
Tampereen ammattikorkeakoulu
mikael.lindell [at] tuni.fi

Ella Kallio
Projektikoordinaattori, TAMKin osatoteutus
Tampereen ammattikorkeakoulu
ella.kallio [at] tuni.fi