Hyppää pääsisältöön

Perheen arjen pitkittäistutkimus (ARKI)

Tampereen yliopisto
Projektin kesto1.6.2023–28.12.2024
KärkialueYhteiskunta

Lapsiperheet kohtaavat tällä hetkellä useita tekijöitä, jotka vaikuttavat arkeen ja vaikuttavat perheiden ja perheenjäsenten hyvinvointiin.  ARKI -tutkimushanke tarkastelee lapsiperheiden arkea, erityisesti hankkeessa ollaan kiinnostuneita vanhemmuudesta, koetusta hyvinvoinnista, toimeentulosta ja palveluista sekä näiden vaikutuksesta perheen arkeen. 

 

Tavoite ja tehtävät

Hankkeessa tarkastellaan erityisesti:  Mitkä tekijät muokkaavat eri sosioekonomisissa asemissa olevien perheiden arkea?  Millaisia ovat perheen taloutta koskevat käytännöt ja miten vastuu taloudesta jakautuu perheessä sen jäsenten välillä?  

Hanke kerää haastatteluaineistoa kolmena eri ajankohtana. Pitkittäisasetelma mahdollistaa muutoksen näkökulman: miten perhepolitiikassa, hyvinvointipalveluissa ja työpolitiikassa tapahtuvat muutokset vaikuttavat arkeen? Millaisia muutoksia tapahtuu tarkasteluajankohtana?

Tutkimuksessa kerätään haastatteluaineisto. Haastattelemme noin 50 lähi- ja etävanhempaa eri puolelta Suomea. Lue lisää.

ARKI- tutkimus, tietosuojailmoitus ja tiedote | Perla – Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus | Tampereen korkeakouluyhteisö (tuni.fi)

Hankkeen email: arki-hanke.tau [at] tuni.fi (arki-hanke[dot]tau[at]tuni[dot]fi)

Rahoituslähde

Tieteen tienraivaajat -rahasto, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Tampereen yliopisto

Projektiin kuuluvat henkilöt