Hyppää pääsisältöön

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen tutkimusverkosto

Tampereen ammattikorkeakoulu
Pedagogiset ratkaisut ja kulttuuri
Ammatillinen opettajankoulutus
KärkialueKehittyvä pedagoginen osaaminen

Ammatilliset opettajakorkeakoulut ovat perustaneet tutkimusryhmän, jonka tavoite on edistää monitieteistä, korkealaatuista ja ajankohtaista soveltavaa tutkimusta työelämäläheisen oppimisen ja koulutuksen kehittämiseksi. Tämän myötä tavoitteena on, että ammatilliset opettajakorkeakoulut ovat tulevaisuudessa haluttuja, aktiivisia ja arvostettuja tutkimus- ja kehittämiskumppaneita niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

  • Parantaa työelämälähtöisen oppimisen ja ammattikasvatuksen tutkimustoiminnan ja sen tulosten näkyvyyttä ja hyödynnettävyyttä sekä levittää tuotettua uutta ja ajankohtaista tietoa, toimintatapoja, tutkimustuloksia ja kehittämistoiminnan hyviä käytänteitä ammatillisen oppimisen ja koulutuksen kehittämiseksi.
  • Edistää ja kehittää ammatillista osaamista ja työelämäläheistä oppimista sekä ammattikasvatusta koskevaa soveltavaa tutkimusta sekä opettajakorkeakoulujen tutkimusyhteistyötä. Painopisteinä ovat ammatillista koulutusta, ammattikorkeakoulutusta, ammatillista oppimista, opettajuutta, pedagogiikkaa, ammattikasvatusta sekä työelämässä oppimista ja digitalisaation merkitystä oppimisessa ja koulutuksessa koskevat aiheet. 
  • Edistää ja vahvistaa ammattikorkeakoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, työelämässä oppimisen sekä ammatillisen opettajankoulutuksen tutkimusperusteista kehittämistä.
  • Vahvistaa tutkimuksen painopisteiden osalta korkeakoulujen, elinkeinoelämän, tutkimuslaitosten ja yhteisöjen kanssa verkostoitumista kansallisesti ja kansainvälisesti.
  • Lisätä ammatillisen opettajuuden vetovoimaisuutta ja arvostusta.
  • Edistää ja aktivoida yhteiskunnallista vuorovaikutusta ja keskustelua ammatillista koulutusta ja ammattikorkeakoulutusta koskevaan päätöksentekoon vaikuttamiseksi. 

Seuraa tutkimusryhmämme postauksia: #aokkittutkii

Ryhmän jäsenet

Irma Kunnari, Merja Alanko-Turunen ja Jani Siirilä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 

Mika Tammilehto ja Katja Vähäsantanen, Hämeen ammattikorkeakoulu

Sirpa Laitinen-Väänänen ja Minna Silvennoinen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Päivi Kilja ja Kati Korento, Oulun ammattikorkeakoulu 

Sanna Ruhalahti, Jiri Vilppola ja Annukka Tapani, Tampereen ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia amkHAMKJAMKOAMKTampereen ammattikorkeakoulun logo.