Hyppää pääsisältöön

TAMKin valintakokeet, syksy 2021

Tältä sivulta saat lisätietoja TAMKin syksyn 2021 valintakokeisiin liittyen. Sivua päivitetään syksyn aikana ennen valintakokeita, kun ohjeet ja valintakokeisiin osallistuminen tarkentuvat. Tutustu ohjeisiin huolellisesti ja seuraa sivun päivittymistä.

Sivua päivitetty 27.9.2021.

Tietoa TAMKin omista valintakokeista ja listan AMK-valintakoetta käyttävistä hakukohteista löydät tämän sivun alaosasta.

Valtakunnallinen AMK-valintakoe

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka tehdään omalla kannettavalla tietokoneella. Vot hakea yhdellä kokeella useisiin eri hakukohteisiin useissa eri ammattikorkeakouluissa. Tutustu huolellisesti valintakokeeseen liittyviin ohjeisiin jo ennen syksyn yhteishaun alkamista.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä 2021 ajalla 1.-4.11.2021 ammattikorkeakouluissa ympäri Suomen. TAMKissa AMK-valintakoe järjestetään ti 2.11. ja ke 3.11.2021.

Lisätietoa AMK-valintakokeesta Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta

 

Yleisiä ohjeita AMK-valintakokeeseen

Turvallisuus valintakokeissa

HUOMIO! Jos olet vähänkään hengitystieoireinen tai olet sairas, et saa tulla TAMKiin etkä osallistua kokeeseen. (THL ohje). Sama kielto on voimassa, jos sinut on koronavirukselle altistumisen vuoksi määrätty karanteeniin. TAMKin valvojahenkilöstö voi tarvittaessa evätä oirehtivan henkilön osallistumisen valintakokeeseen.

  • Riskiryhmiin kuuluville ei voida erikseen tarjota koronavirukselta suojautumiseen liittyviä yksilöllisiä järjestelyjä. Huolellisilla turvallisuusjärjestelyillä pyritään takaamaan kaikille hakijoille mahdollisimman turvallinen osallistuminen valintakokeisiin. Tiedustelethan omalta lääkäriltäsi, voitko osallistua valintakokeisiin.
  • Mikäli olet ollut ulkomailla ennen valintakokeita, noudata ajankohtaisia THL:n ohjeita.
  • Käytä kasvomaskia koko valintakoetilaisuuden ajan. Kasvomaski on tarvittaessa poistettava henkilöllisyyden todistamisen ajaksi.
  • Vältä kokeen aikana tarpeetonta syömistä, juomista, niistämistä tai muuta maskin poistamista vaativaa toimintaa.
  • Käytä käsidesiä aina, kun sitä sinulle tarjotaan.
  • Muista riittävät turvavälit myös poistuessasi kokeesta.

Sairastuminen ja AMK-valintakoe

Et voi osallistua kokeeseen mikäli:

  • Sinulla on koronavirustartunta
  • Olet omaehtoisessa karanteenissa
  • Sinulla on funssaoireita (esim. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume)
  • Olet käynyt koronavirustestissä, mutta et ole vielä saanut tulosta

TAMKin valvojahenkilöstö voi tarvittaessa evätä oirehtivan henkilön osallistumisen valintakokeeseen.

Jos sinulla todetaan sairastuminen kokeen jälkeen 2 – 7 päivän aikana, ilmoita terveydenhuoltoon myös se, että olet osallistunut TAMKissa valintakokeeseen.

TAMKin omat valintakokeet

Omia valintakokeita käyttävät syksyn 2021 yhteishaussa seuraavat hakukohteet:

Löydät valintakoekohtaiset ohjeet koulutuksen "Näin haet" -välilehdeltä.