Hyppää pääsisältöön
Hoitotilanne

Terveydenhoitajan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Opiskele yhteiskunnan terveyden edistäjäksi!

Haluatko olla terveydenhoitajana rakentamassa terveempää tulevaisuutta, joka on täynnä mahdollisuuksia ja merkityksellisyyttä!

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Terveydenhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Terveydenhoitajana sinulla on keskeinen tehtävä ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Tampereen ammattikorkeakoulun terveydenhoitajatyön koulutus tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden kasvaa ja kehittyä terveyden edistämisen ammattilaiseksi. 

Opintojesi aikana tulet kehittymään taitavaksi terveydenhoitajaksi, joka hallitsee itsenäisen ja moniammatillisen työskentelyn, yksilöiden ja perheiden tukemisen sekä erilaisten terveyshaasteiden ratkaisemisen. Opiskelu on käytännönläheistä ja antaa sinulle vahvan pohjan hoitotyön teoriassa ja käytännön harjoittelussa. Lisäksi saat mahdollisuuden osallistua erilaisiin projekteihin ja kansainväliseen vaihtoon. Terveydenhoitajan koulutus tarjoaa myös sairaanhoitajan pätevyyden. 

Valmistuttuasi voit työskennellä monipuolisissa ja mielenkiintoisissa terveydenhuollon tehtävissä, kuten terveysasemilla, kotihoidossa, työterveyshuollossa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä neuvoloissa. Työ on vastuullista, laaja-alaista ja innovatiivista. Voit itse luoda urapolkusi ja alkaa rakentaa sitä jo opintojesi aikana Tampereen ammattikorkeakoulussa. 

Koulutuskaupunkina Tampere tarjoaa sinulle aktiivisen opiskeluelämän ja monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet. Tämä yhdessä Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa luo tasapainoisen ympäristön, joka tukee opiskeluasi ja henkilökohtaista hyvinvointiasi. 

Jos olet innostunut terveyden edistämisestä ja haluat olla mukana muovaamassa terveellisempää tulevaisuutta, Tampereen terveydenhoitajakoulutus on juuri sinun polkusi kohti merkityksellistä uraa terveydenhuollon alalla. Liity meidän joukkoomme ja aloita matkasi kohti terveydenhoitajan ammattia! 

Emma Jyrkiäinen_opiskelijatarina

Terveydenhoitajan opinnoissa oli parasta monipuolisuus. Ensin sairaanhoidolliset opinnot ja sitten terveyden edistämisen opinnot vauvaikäisestä vanhuksiin. Harjoittelut olivat hyvin erilaisia.

Sanna Helanderi_opiskelijatarina

Me terveydenhoitajat olemme kaikki erilaisia. Monenlaisia persoonia mahtuu joukkoomme. Hyödyksi työssä on, jos omaa ripauksen lempeyttä ja rohkeutta, ja aimo annoksen maalaisjärkeä, ja pystyy kohtaamisiin erilaisten ihmisten kanssa. Jos sinua kiinnostaa mielenkiintoinen ja monipuolinen itsenäinen työ eri-ikäisten ihmisten parissa, terveydenhoitajan koulutus voisi sopia sinulle.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.