Hyppää pääsisältöön
Hoitotilanne

Terveydenhoitajan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Terveyden ylläpidon asiantuntijaksi

Haluatko työskennellä yksilöiden ja perheiden parissa ja edistää samalla koko väestön terveyttä?

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Terveydenhoitaja (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Terveydenhoitaja edistää eri-ikäisten ihmisten, perheiden, yhteisöjen ja koko väestön terveyttä ja hyvinvointia. Terveydenhoitajana työskentelet asiantuntijana moniammatillisissa tiimeissä ja erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten neuvoloissa, koulu- ja opiskeluyhteisöissä, työterveyshuollossa, kotihoidossa ja järjestöissä. Sinulta edellytetään halua ja kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä ihmisten parissa.

Terveydenhoitajan tutkinto-ohjelmasta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden. Kaksi ensimmäistä opintovuotta ovat pitkälti yhteisiä sairaanhoitajakoulutuksen kanssa.

Ensimmäisen vuoden jälkeen osaat sairaan ihmisen ja tämän omaisten hoitamisen perusteet. Toisen ja kolmannen opintovuoden aikana opit kehittämään kliinistä osaamistasi hoitotyön eri alueilla ja saat valmiuksia sairaanhoitajana työskentelyyn. Loppuvaiheen opinnoissa terveydenhoitajatyön osaamisesi vahvistuu. Opit tukemaan perheitä ja yksilöitä elämänkulun eri vaiheissa.

Emma Jyrkiäinen_opiskelijatarina

Terveydenhoitajan työ on usein itsenäistä, ja työtä voi tehdä omalla persoonalla

Sanna Helanderi_opiskelijatarina

Teen neuvolan terveydenhoitajana äärimmäisen tärkeää työtä

Ulla Piiroinen_TAMK

Terveydenhoitaja tekee työtä sydämellä ja omalla persoonalla

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.