Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Talotekniikan tutkinto-ohjelma, Sähköinen talotekniikka, monimuotototeutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Älykkäiden kiinteistöjen ammattilaiseksi

Haluatko työskennellä sähkö- ja automaatioinsinöörinä toteuttamassa älykkäitä, toimivia ja turvallisia asuntoja, tiloja ja kiinteistöjä?

Talotekniikan tutkinto-ohjelmasta voit valmistua insinööriksi, jolle löytyy työpaikkoja kiinteistöjen automaatio- ja tietoteknisten ratkaisujen suunnittelijoina, urakoinnin esimies- tai asiantuntijatehtävissä, laitevalmistuksessa ja -myynnissä, valvonta- ja viranomaistehtävissä sekä kiinteistöjen ylläpitotehtävissä. Sinulla on mahdollisuus joko syventyä yhteen osa-alueeseen tai kehittyä laaja-alaiseksi asiantuntijaksi.

Tutkinto-ohjelmassa opit toteuttamaan niitä teknisiä ratkaisuja, joilla erilaisissa kiinteistöissä luodaan terveellisiä ja toimivia olosuhteita, taataan turvallinen ja tehokas sähköenergian käyttö sekä toteutetaan erilaisia älykkäitä toimintoja ja automaattisia ohjauksia. Opit työskentelemään projektiryhmissä yhteistyössä rakentamisen eri osa-alueiden ammattilaisten kanssa.

Saat mahdollisuuksia perehtyä tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja energian käytön haasteisiin, kiinteistöautomaatioon, tietojärjestelmiin ja älykkäisiin ohjausratkaisuihin. Opinnot sisältävät laajasti sähkö- ja talotekniikan opintoja ja ne täyttävät sähköpätevyysvaatimukset. Voit myös valita opintoja TAMKin LVI-talotekniikan ja sähkövoimatekniikan tai Tampereen yliopiston tarjonnasta.