Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Talotekniikan tutkinto-ohjelma, LVI-talotekniikka, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kestävien ja terveellisten kiinteistöjen asiantuntijaksi

Tulevaisuuden maailmassa, joka painottaa ihmisten hyvinvointia, ympäristönsuojelua ja resurssitehokkuutta, LVI-talotekniikan insinöörit ovat avainasemassa. Valitsemalla LVI-talotekniikan tutkinto-ohjelman olet osa tätä tärkeää muutosta ja rakennat kestäviä ja terveellisiä kiinteistöjä.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

LVI-talotekniikan insinöörinä sinulle tarjoutuu mahdollisuus oppia suunnittelemaan ja toteuttamaan lämmitys-, vesijohto- ja ilmanvaihtojärjestelmiä, jotka eivät ainoastaan ole energiatehokkaita, vaan myös edistävät ihmisten hyvinvointia. Pääset mukaan käytännön projekteihin yhteistyössä sähköisen talotekniikan ja muiden rakennusalan opiskelijoiden kanssa.

Tulevaisuuden LVI-talotekniikan insinöörinä olet osa ratkaisua, joka huomioi vesijärjestelmien turvallisuuden, sisäilman laadun ja kehittyneet lämmitysvaihtoehdot. Opit toteuttamaan teknisiä innovaatioita, jotka tuovat älykkyyttä ja automaatiota erilaisiin kiinteistöihin, luoden paremmat olosuhteet ja kestävän tulevaisuuden.

LVI-talotekniikan ala tarjoaa mahdollisuuksia niin uudisrakentamisessa kuin korjausrakentamisessa, ja kysyntä alan osaajille kasvaa jatkuvasti myös kiinteistöjen ylläpidossa ja käytössä. Alan työllistymisnäkymät ovatkin erinomaiset. Voit työllistyä niin pieniin kuin suuriin yrityksiin, julkiselle sektorille tai käynnistää oman yritystoiminnan. Tutkinto-ohjelma tarjoaa kattavan valikoiman LVI- ja energiatekniikan opintoja, jotka täyttävät alan suunnittelijapätevyyden vaatimukset ja tekevät sinusta tärkeän toimijan tulevaisuuden rakennusalalla.

Tule mukaan luomaan parempaa ja kestävämpää maailmaa LVI-talotekniikan insinöörinä ja ota paikkasi tässä innostavassa muutoksessa!

Alumni Rene Zidbeck TAMKin pääkampuksella

TAMKissa kannustetaan tiedonhakuun, eikä olla liikaa kaavoihin kangistuneita. Olen saanut yrittäjäuralleni täydelliset työkalut operoida, juurikin laaja-alaisten opintokokonaisuuksien ansiosta.

Simulaatioita ja aitoa työelämäyhteistyötä

RETARA-suunnitteluprojekti

Jokavuotisessa projektissa eri alojen opiskelijat suunnittelevat yhdessä toimivan rakennuksen työelämämentorien ohjauksessa.

Tosielämän toimeksiantoja projektikurssilla

Opiskelijat ratkovat projektiopinnoissa oikean maailman haasteita. Moninaiset projektit ovat liittyneet esimerkiksi kiinteistön energiantuotannon tehostamiseen, korjausrakentamiseen, ilmalämpöpumppuihin ja ilmanvaihtokoneisiin.

Työelämän edustajien tapaamiset

Talotekniikan opiskelijat tapaavat jo opintojensa alkuvaiheessa alan yritysten edustajia Learning Cafe -tapahtumassa ja TATE-treffeillä.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Rakennetun ympäristön ja biotalouden lehtori Antti Mäkiseen, antti.makinen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.