Hyppää pääsisältöön
Opiskelijoita työasuissa nauramassa ja keskustelemassa.

Suuhygienistin tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Terveiden hymyjen puolesta

Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistut suun terveydenhoitotyön asiantuntijaksi, jonka työn tavoitteena on edistää yksilöiden, perheiden ja koko väestön suun terveyttä.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Suun terveys on oleellinen osa ihmisen kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia. Suuhygienistin työssä erityisen palkitsevaa on se, että omalla työlläsi edistät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Työssäsi korostuu ihmisläheisyys, mikä edellyttää kykyä huomioida erilaiset kulttuuritaustat, arvot ja yksilölliset tarpeet. 

Opiskelussa sinulle on hyötyä vuorovaikutustaidoista. Opit motivoimaan ja osallistamaan ihmisiä parantamaan omia terveystottumuksiaan. Opinnoissa pääset hyödyntämään myös luovuuttasi ja kädentaitojasi. Harjoittelet kliinisiä kädentaitoja ennaltaehkäisevissä, varhaishoidollisissa ja kuntouttavissa toimenpiteissä. Opit esimerkiksi tekemään eri-ikäisten suun terveystarkastuksia, iensairauksien hoitoa, hampaan pinnoituksia ja väliaikaisia paikkoja sekä hampaiden valkaisuja. 

Suuhygienistikoulutuksesi aikana kehität myös vastuullisuutta ja itsenäistä päätöksentekokykyä. Suuhygienistinä osaat arvioida hoidon kiireellisyyttä ja toimia suun terveydenhoidon ensiaputilanteissa. Ymmärrät toimintaympäristön turvallisuutta laajana kokonaisuutena, johon kuuluu esimerkiksi suun alueen röntgentutkimusten säteilyturvallisuus ja lääkehoitosuunnitelman mukainen turvallinen lääkehoito. 

Perehdyt opinnoissasi myös hammaslääketieteen erikoisaloihin kuten suukirurgiaan, parodontologiaan, oikomishoitoon ja purentafysiologiaan. Koulutukseesi kuuluu myös kieli-, yrittäjyys- ja johtamisopintoja sekä tutkimus- ja kehittämisopintoja. 

Suuhygienistinä teet toimenpiteitä itsenäisti, mutta osaat toimia osana suun terveydenhoidon tiimiä, jossa jokaisella ammattilaisella on oma vastuunsa. Työpaikkanasi voi olla hyvinvointialueen terveyskeskus, sairaala tai alan yksityisvastaanotto. Voit toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana tai yksityisyrittäjänä. Suuhygienistinä voit tehdä hallinnollisia tehtäviä tai toimia esihenkilönä. Suuhygienistinä on mahdollista työllistyä myös alan myynti- ja markkinointi- tai tutkimus- ja kehitystehtäviin. 

Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelet aidosti moniammatillisessa ympäristössä yhdessä muiden sosiaali- ja hyvinvointialan opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoiden hyvinvointi ja hyvä opiskelukokemus ovat meille tärkeitä. Opiskeluasi tukevat tutor-opettaja, opinto-ohjaaja sekä opiskelijoiden hyvinvointipalvelut.  

Uusi suuhygienistin tutkinto-ohjelma tarjoaa opiskelijalle moniammatillisen koulutuksen

TAMK avaa syksystä 2024 lähtien tarjolle uuden suuhygienistin tutkinto-ohjelman. Tutkinto valmistaa suuhygienistin ammattiin ja vahvistaa samalla opiskelijoiden moniammatillista osaamista. Uusi koulutus vastaa alan työvoimapulaan ja antaa valmistuneille mahdollisuuden hakeutua suuhygienistin monipuolisiin työtehtäviin.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.