Hyppää pääsisältöön
Kuvituskuva, jossa erilaiset henkilöt kommunikoivat keskenään ja tarttuvat kirjoihin.

Palvelut maahanmuuttajille - SIMHE

Hei! Olet Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) -palvelun verkkosivuilla. Tältä sivulta löydät tietoa SIMHE-ohjauksesta sekä korkeakouluun hakemisesta. SIMHE-palvelu tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea korkeakoulutukseen liittyen. Hakeminen ja opiskelu -sivulta löydät tietoa siitä, kuinka voi päästä opiskelemaan korkeakouluun. Sivuilla kerrotaan myös, millaista on opiskella korkeakoulussa. Suomen kielen opiskelu -sivulta löydät tietoa ja vinkkejä suomen kielen opiskeluun. Sivulla on lista ilmaisista kieliopinnoistamme. Sivu sisältää myös kielitestin, jonka avulla voit testata kielitaitosi tason.

SIMHE-ohjaus

Kenelle SIMHE-ohjaus on tarkoitettu?

Katso video SIMHE-ohjauksesta

SIMHE-ohjaus on tarkoitettu sinulle, jos asut jo Suomessa ja olet suorittanut toisen asteen tutkinnon, opiskellut korkeakoulussa tai olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon. SIMHE-ohjauksessa saat tietoa esimerkiksi korkeakouluun hakemisesta ja erilaisista opiskelumahdollisuuksista. Meiltä saa apua myös sinulla jo olevan osaamisen tiedostamiseen ja tunnistamiseen. Voit tulla keskustelemaan SIMHE-ohjaajan kanssa, kun haluat selkeyttä omaan tilanteeseen ja suunnitelmiin. Ota yhteyttä:

simhe [at] tuni.fi

Ohjauksen tavoitteena:

  • on auttaa sinua löytämään sopiva vaihtoehto. korkeakouluopiskeluun tai täydentäviin opintoihin, jotka voivat auttaa työllistymisessä ja uratavoitteissasi.
  • on auttaa sinua löytämään sopiva polku, jota pitkin voit päästä opiskelijaksi korkeakouluun.
  • on auttaa sinua tiedostamaan, mitä osaamista sinulla jo on.
  • on auttaa sinua omien mahdollisuuksien tunnistamisessa.
  • on antaa tietoa, millaisia vaihtoehtoja opiskeluun sinulla on. Vaihtoehtoja on lyhyistä täydennysopinnoista ja kursseista aina tutkinto-opintoihin asti.

Millaista ohjaus on?

  1. Ohjaustapaaminen: voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen osoitteesta simhe [at] tuni.fi (). Voimme keskustella taustastasi ja urasuunnitelmistasi ja toiveistasi. Mietimme yhdessä, millainen koulutus, tutkinto tai täydennyskoulutus olisi paras vaihtoehto sinulle. Ohjaus on etäohjausta Zoom-ohjelmalla.
  2. Neuvontaa sähköpostilla: voit lähettää meille sähköpostilla kysymyksen, johon toivot meiltä apua: simhe [at] tuni.fi (). Me vastaamme sinulle.
  3. Tilaisuudet ryhmille: järjestämme tarvittaessa infotilaisuuksia esimerkiksi kielikoulutuksen ryhmille. Ota yhteyttä simhe [at] tuni.fi () ja kysy lisää!

Tampereen korkeakouluyhteisö on yksi SIMHE-vastuukorkeakouluista Suomessa. SIMHE-toiminta on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa. (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland = SIMHE)