Kuvituskuva, jossa erilaiset henkilöt kommunikoivat keskenään ja tarttuvat kirjoihin.

Palvelut maahanmuuttajille - SIMHE

Hei! Olet Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) -palvelun verkkosivuilla. Tältä sivulta löydät tietoa SIMHE-ohjauksesta sekä korkeakouluun hakemisesta. SIMHE-palvelu tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea korkeakoulutukseen liittyen.

Hakeminen ja opiskelu -sivulta löydät tietoa siitä, kuinka voi päästä opiskelemaan korkeakouluun. Sivuilla kerrotaan myös, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Suomen kielen opiskelu -sivulta löydät tietoa ja vinkkejä suomen kielen opiskeluun. Sivulla on lista ilmaisista kieliopinnoistamme. Sivu sisältää myös kielitestin, jonka avulla voit testata kielitaitosi tason.

SIMHE-ohjaus

Kenelle SIMHE-ohjaus on tarkoitettu?

Katso video SIMHE-ohjauksesta

SIMHE-ohjaus on tarkoitettu sinulle, jos asut jo Suomessa ja olet suorittanut toisen asteen tutkinnon, opiskellut korkeakoulussa tai olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon. SIMHE-ohjauksessa saat tietoa esimerkiksi korkeakouluun hakemisesta ja opiskelumahdollisuuksista. Meiltä saa apua myös aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisessa. Voit tulla keskustelemaan SIMHE-ohjaajan kanssa, kun haluat selkeyttä omaan tilanteeseen ja suunnitelmiin. Ota yhteyttä:

simhe [at] tuni.fi

Ohjauksen tavoitteena:

  • on auttaa sinua löytämään sopiva vaihtoehto korkeakouluopiskeluun tai työllistymiseen  
  • on auttaa tunnistamaan, mitä osaamista sinulla jo on 
  • on auttaa omien mahdollisuuksien tunnistamisessa 
  • on antaa tietoa erilaisista vaihtoehdoista opiskella korkeakoulussa 

Millaista ohjaus on?

  1. Ohjaustapaaminen: voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Voimme keskustella niistä aiheista, jotka ovat sinulle tärkeitä. Mietitään vaikka yhdessä, millainen koulutus olisi paras vaihtoehto sinulle.
  2. Etäohjaus: henkilökohtaista neuvontaa annetaan myös etäyhteyden kautta (esim. Zoom tai Teams -ohjelmilla). Koronaviruksen takia kaikki ohjaukset järjestetään tällä hetkellä etänä!
  3. Neuvontaa sähköpostilla: voit lähettää meille sähköpostilla kysymyksen, johon toivot meiltä apua: simhe [at] tuni.fi Me vastaamme sinulle.
  4. Tilaisuudet ryhmille: järjestämme tarvittaessa infotilaisuuksia esimerkiksi kielikoulutuksen ryhmille. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tampereen korkeakouluyhteisö on yksi SIMHE-vastuukorkeakouluista Suomessa. SIMHE-toiminta on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa. (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland = SIMHE)