Hyppää pääsisältöön
Kuvituskuva, jossa erilaiset henkilöt kommunikoivat keskenään ja tarttuvat kirjoihin.

Palvelut maahanmuuttajille - SIMHE

Hei! Olet Tampereen ammattikorkeakoulun SIMHE (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) -palvelun verkkosivuilla. Vastaamme koko Tampereen korkeakouluyhteisön (TAMK ja yliopisto) SIMHE-palveluista. Tältä sivulta löydät tietoa SIMHE-ohjauksesta sekä korkeakouluun hakemisesta. SIMHE-palvelu tarjoaa ohjausta, neuvontaa ja tukea korkeakoulutukseen liittyen. Hakeminen ja opiskelu -sivulta löydät tietoa siitä, kuinka voi päästä opiskelemaan korkeakouluun. Sivuilla kerrotaan myös, millaista on opiskella korkeakoulussa. Suomen kielen opiskelu -sivulta löydät tietoa ja vinkkejä suomen kielen opiskeluun. Sivulla on lista ilmaisista kieliopinnoistamme. Sivu sisältää myös kielitestin, jonka avulla voit testata kielitaitosi tason.

Suomen kielen opiskelu

Testaa suomen kielen taitosi kielitestillä ja tutustu kielitaitovaatimuksiin korkeakoulussa! Saat myös tietoa suomen kielen kursseista sekä itsenäisestä suomen kielen opiskelusta.

Suomen kielen opiskelu

 

Korkeakouluun valmentava koulutus

Haluatko hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon Suomessa? Koulutuksessa kehität suomen kielen taitoasi, opiskelutaitojasi ja saat tietoa eri koulutusvaihtoehdoista. 

Korkeakouluopintoihin valmentava koulutus maahanmuuttaneille

Hakeminen ja opiskelu

Tutustu opiskelumahdollisuuksiin sekä opiskelijoiden kokemuksiin korkeakouluopiskelusta

Hakeminen ja opiskeleminen korkeakoulussa

SIMHE-ohjaus

Kenelle SIMHE-ohjaus on tarkoitettu?

SIMHE-ohjaus on tarkoitettu sinulle, jos asut jo Suomessa ja olet suorittanut toisen asteen tutkinnon, opiskellut korkeakoulussa tai olet jo suorittanut korkeakoulututkinnon. SIMHE-ohjauksessa saat tietoa esimerkiksi korkeakouluun hakemisesta ja erilaisista opiskelumahdollisuuksista. Meiltä saa apua myös sinulla jo olevan osaamisen tiedostamiseen ja tunnistamiseen. Voit tulla keskustelemaan SIMHE-ohjaajan kanssa, kun haluat selkeyttä omaan tilanteeseen ja suunnitelmiin. Ota yhteyttä:

simhe [at] tuni.fi (simhe[at]tuni[dot]fi)

Ohjauksen tavoitteena:

  • on auttaa sinua löytämään sopiva vaihtoehto korkeakouluopiskeluun tai täydentäviin opintoihin, jotka voivat auttaa työllistymisessä ja uratavoitteissasi.
  • on auttaa sinua löytämään sopiva polku, jota pitkin voit päästä opiskelijaksi korkeakouluun.
  • on auttaa sinua tiedostamaan, mitä osaamista sinulla jo on.
  • on auttaa sinua omien mahdollisuuksien tunnistamisessa.
  • on antaa tietoa, millaisia vaihtoehtoja opiskeluun sinulla on. Vaihtoehtoja on lyhyistä täydennysopinnoista ja kursseista aina tutkinto-opintoihin asti.

Millaista ohjaus on?

  1. Ohjaustapaaminen: Voit varata ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen. Voimme keskustella taustastasi ja urasuunnitelmistasi ja toiveistasi. Mietimme yhdessä, millainen koulutus, tutkinto tai täydennyskoulutus olisi paras vaihtoehto sinulle. Ohjaus on etäohjausta Zoom-ohjelmalla.
  2. Neuvontaa sähköpostilla: Voit lähettää meille sähköpostilla kysymyksen, johon toivot meiltä apua. Me vastaamme sinulle.
  3. Tilaisuudet ryhmille: Järjestämme tarvittaessa infotilaisuuksia esimerkiksi kielikoulutuksen ryhmille.

Ota yhteyttä simhe [at] tuni.fi (simhe[at]tuni[dot]fi). Voit varata ajan ja kysyä lisää.
SIMHE Tampere on kesätauolla 17.6. - 4.8.2024.

SIMHE-palvelun esitteen voit ladata tästä:

 

Tampereen korkeakouluyhteisö on yksi SIMHE-vastuukorkeakouluista Suomessa. SIMHE-toiminta on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa. (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland = SIMHE)