Hyppää pääsisältöön

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tule rakentamaan parempaa ympäristöä meille kaikille

Haluatko saada kädenjälkesi näkyviin ihmisten arjessa ja olla mukana luomassa hiilineutraalia rakennettua ympäristöä?

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Rakennetun ympäristön suunnittelun, rakentamisen, ylläpidon ja korjaamisen parissa on tarjolla monipuolisia ja haastavia työtehtäviä. Rakennusten elinkaari on pitkä ja niiden ympäristövaikutukset ovat merkittäviä. Rakennus- ja kiinteistöalalla toimivilla onkin tärkeä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. 

TAMK on Suomen suurimpia rakennusalan kouluttajia. Opiskelijoille tämä näkyy monipuolisena opintotarjontana ja laadukkaasti toteutettuna opetuksena.

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelman perusopinnoissa saat hyvät perusvalmiudet alalla toimimiseen. Perusopintojen jälkeen syvennät osaamistasi valitsemallasi opintosuunnalla:

  • Talonrakennustekniikan opintosuunnalla sinusta kehittyy rakennesuunnittelun ammattilainen. Valmistuttuasi voit työllistyä esimerkiksi suunnittelijaksi insinööritoimistoon tai vaikka viranomaistehtäviin rakennustarkastajaksi.
  • Rakennustuotannon opintosuunnan painopisteenä on rakennusten uudis- ja korjausrakentamisen johtaminen. Tuleva työsi voi olla esimerkiksi rakennustyömaalla työmaainsinöörinä tai -valvojana.  
  • Infrarakentamisen opintosuunnalla perehdyt laaja-alaisesti liikenneväylien, erilaisten maa- ja vesirakenteiden, perustusten, vesihuoltoverkostojen sekä ympäristörakenteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen. Infrarakentamisen osaajat työllistyvät esimerkiksi suunnittelijoiksi tai työmaalle johtamaan hankkeiden toteuttamista. 
  • Kiinteistönpitotekniikan ja korjausrakentamisen opintosuunnalla kasvatat osaamistasi rakennusten käytönaikaisiin tehtäviin kuten kiinteistönhoitoon ja -hallintoon, rakennusten kunnon arviointiin ja korjaushankkeissa toimimiseen,

Vahva yhteistyömme yritysten ja organisaatioiden kanssa avaa opiskelijoille lukuisia harjoittelu-, verkostoitumis- ja työmahdollisuuksia.

Rakentamisen ratkaisut vaikuttavat asumiseen ja elämiseen sukupolvien ajan. Rakennusalan insinöörinä olet keskeisesti mukana rakentamassa parempaa elinympäristöä meille kaikille!

Olen luonteeltani sellainen, että tartun aina uusiin mahdollisuuksiin, joten hyödynsin kaikki opiskeluaikaiset mahdollisuudet. Näistä kaikista sain paljon muun muassa hyödyllisiä verkostoja, joiden kanssa olen tänäkin päivänä tekemisissä päivittäin.

Esimerkkejä käytännönläheisistä opiskelijaprojekteista

VirtuaaliViipuri on verkkoon mallinnettu kaupunki

Yli sata TAMKin opiskelijaa on ollut mukana mallintamassa ja visualisoimassa historiallista Viipuria 3D-muotoon.

YIT-opinnot tarjoavat käytännön tekemistä ja työelämäkontakteja

Yhteistyö rakennusalan yrityksen kanssa antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia oikean maailman kysymysten parissa. Opiskelijoita on myös päässyt töihin yritykseen yhteistyöprojektien kautta.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä tutkintovastaava Petri Murtomaahan, petri.murtomaa(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.