Hyppää pääsisältöön
Nostokurjet

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Rakennusalan moniosaajaksi

Rakennustekniikan insinöörinä olet rakentamassa tulevaisuuden elinympäristöä.

Rakennustekniikan tutkinto-ohjelmassa saat valmiudet työskennellä rakennustekniikan ja -tuotannon monipuolisissa työtehtävissä. Opinnoissa voit suuntautua talonrakennustekniikkaan, rakennustuotantoon tai infrarakentamiseen.

Talonrakennustekniikan opintosuunnalla ammattitaitosi kehittyy talonrakennuskohteiden rakenne- ja rakennussuunnittelussa, mallinnuksen ja muita nykyaikaisia tietoteknisiä ohjelmia käyttäen. Rakennustuotannon opintosuunta valmentaa talonrakennusprojektien toteuttamisen johtamiseen. Saat valmiudet aikataulujen, kustannusten, laadun, työmaatekniikoiden sekä sopimusten ja hankintojen hallitsemiseen sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Infrarakentamisen opintosuunnalla perehdyt laaja-alaisesti liikenneväylien, erilaisten maa- ja vesirakenteiden, perustusten, vesihuoltoverkostojen sekä ympäristörakenteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Rakentamisen ratkaisut vaikuttavat asumiseen ja elämiseen sukupolvien ajan. Rakennusalan insinöörinä olet keskeisesti mukana rakentamassa parempaa elinympäristöä.