Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma, päivätoteutus, talonrakennus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Rakennustyömaiden työnjohtajaksi

Rakennusmestarin tutkinto antaa sinulle kelpoisuuden toimia maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa rakennustöissä vastaavana työnjohtajana.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Rakennusmestari (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Rakennustekniikan lisäksi painotamme tutkinto-ohjelmassa esihenkilötaitoja ja johtamista, monipuolista työnsuunnittelua ja työmaan toteutuksen hallintaa. Opit yhdistämään rakennusalalla tarvittavaa taloudellista ajattelua ja teknistä osaamista.

Alalla menestyminen edellyttää asiakaslähtöistä toimintatapaa, palveluhenkisyyttä ja tietotekniikan soveltamista. Vahvan ammattitaidon lisäksi tarvitset työelämässä johtamis-, ihmissuhde-, viestintä- ja neuvottelutaitoja sekä arvo-osaamista. Kansainvälisissä hankkeissa työskentely edellyttää kielitaitoa, eri kulttuurien tuntemusta ja kykyä toimia erilaisissa ympäristöissä. Näitä kaikkia taitoja harjoittelemme tutkinto-ohjelmassa rakennusteknisen osaamisen rinnalla.

Valmistuttuasi voit sijoittua rakennustyömaiden työnjohtotehtäviin. Ammattinimikkeitä ovat muun muassa työmaamestari ja työnjohtaja. Rakennusmestarit voivat työllistyä myös rakennusliikkeiden toimistoille määrälaskenta-, kustannuslaskenta- tai työnsuunnittelutehtäviin.

Jussi Nurminen_TAMK

Suosittelen koulutusta kaikille, jotka ovat rakentamisesta kiinnostuneita, omaavat päättelykykyä sekä osaavat hahmottaa asioita. Tärkein ominaisuus on, että tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, sillä ihmisten johtamista ja kanssatyöskentelyä tämä työ on.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä osaamispäällikkö Hannu Kauraseen(etunimi.sukunimi(at)tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.