Hyppää pääsisältöön
Sanakirja

Pohjoismaiset kielet, Kielten koulutus

Tampereen yliopisto

Panosta Pohjolaan, rakastu ruotsiin

Pohjoismaisten kielten opiskelu on "yllättävän erilaista ja luovaa hommaa".

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 op + 120 op

Kaupunki

Tampere

Pohjoismaisten kielten opintosuunta tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden perehtyä monipuolisesti ruotsin kieleen ja kulttuuriin ja suuntautua kieliasiantuntijaksi monelle yhteiskunnan alalle. Opetuksessa painotetaan kielen yhteiskunnallista ja kulttuurista merkitystä sekä ruotsin kieltä viestintävälineenä.

Oman kiinnostuksesi mukaan voit laajentaa osaamistasi myös muiden Pohjoismaiden kieliin ja kulttuureihin ja hakeutua opiskelijavaihtoon esimerkiksi Norjaan tai Tanskaan. Tutkintoon sisällyttämistäsi valinnaisista opinnoista riippuen voit valmistuttuasi hakea työtä esimerkiksi koulutuksen, viestinnän, elinkeinoelämän, hallinnon tai kulttuurin aloilta.

Tampereen korkeakouluyhteistyön laajasta opetustarjonnasta voit koostaa oman näköisesi tutkinnon. Mahdollisuuksia riittää!

Pohjoismaisten kielten tutkinto-ohjelmassa voit suorittaa humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon (180 op) ja filosofian maisterin tutkinnon (120 op). Kandidaattiohjelman kesto on kolme vuotta ja maisteriopintojen kaksi vuotta.

Opiskelijapalautteen mukaan pohjoismaisten kielten opiskelu on yllättävän erilaista ja luovaa hommaa (opiskelija, syksy 2016). Opetusta annetaan pienryhmissä, joten tutustuminen opiskelukavereihin on helpompaa ja saat myös yksilöllisempää ohjausta kuin massaluennoilla.

Opiskelun ohella aktiivinen ainekerho Svenssonit tempaa sinut mukaansa elokuvailtoihin, urheilutapahtumiin, sitseihin ja jännittäviin ekskursioihin!  Avaa ovet Pohjolaan ja liity osaavaan joukkoomme!