Hyppää pääsisältöön
Mikroskooppi

Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma, monimuotototeutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laboratorioalan ammattilaiseksi

Laboratorioanalyytikosta laboratoriotekniikan insinööriksi.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

1 vuosi

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Voit hakea laboratoriotekniikan monimuotototeutukseen, mikäli sinulla on aiempi laboratorioanalyytikon tutkinto. Vuoden mittaiset opinnot painottuvat insinööriltä edellytettäviin matematiikan ja fysiikan taitoihin, projektityö- ja esimiesvalmiuksiin. Perehdyt laboratorion toiminnan suunnitteluun, menetelmäkehitykseen ja laadunhallintaan.

Laboratoriotekniikan insinöörinä voit toimia esimerkiksi erilaisissa ympäristöalan, biotieteiden tai kemian alan tutkimuslaitoksissa, lääke-, elintarvike-, biotuote- ja kemian alan yrityksissä ja teollisuudessa sekä erilaisissa viranomaislaboratorioissa. Voit työskennellä muun muassa esimiehenä ja asiantuntijana, tutkimus-, tuotekehitys- ja laadunhallinta- sekä osto-, myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä.

home-office_hands-only.jpg

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Tutkintovastaava Eeva-Leena Tuominen, eeva-leena.tuominen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.