Hyppää pääsisältöön
Konetekniikka

Konetekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kansainväliseksi konetekniikan asiantuntijaksi

Konetekniikan insinöörinä erityisosaamistasi ovat koneteknisten tuotteiden ja laitteiden suunnittelu sekä niiden tuotantoon liittyvät tehtävät.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Opinnoissasi perehdyt luonnontieteiden perusteisiin ja ammattiaineisiin, jotka antavat sinulle vahvan pohjan konetekniikan osaamiselle. Opit mm. kehittämään automaatioratkaisuja, koneiden ja laitteiden tietokoneavusteista suunnittelua sekä lujuuslaskentaa. Lisäksi saat käytännön kokemusta materiaalitekniikan, koneistuksen, koneenasennuksen ja koneautomaation laboraatioissa.

Konetekniikan tutkinto-ohjelman suuntautumisvaihtoehdot:

  • koneautomaatio
  • tuotekehitys
  • tuotantotekniikka
  • teollisuustalous
  • lentotekniikka

Konetekniikan insinöörinä sinulla on mahdollisuus työskennellä monipuolisissa ja haastavissa tehtävissä konesuunnittelun, lentotekniikan, automaation tai tuotannon alalla. Voit toimia esim. suunnittelijana, tuotekehittäjänä, tuotantopäällikkönä, kunnossapitovastaavana, teknisissä osto- ja myyntitehtävissä, johtotehtävissä tai kouluttajana.

TAMK tarjoaa hyvät mahdollisuudet lähteä opiskelijavaihtoon tai kansainvälistyä kotikampuksella. Teknologiateollisuus on globaali ala, joten koulutus antaa sinulle valmiudet kansainväliseenkin työelämään.

Erkki Kiviniemi_TAMK

Kärjistetysti voi sanoa, että tekemistä löytyy niin introvertille, ekstrovertille ja niiden välistä oleville persoonille. Tyypillisiä koneinsinöörin tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi tuotesuunnittelija, ostoinsinööri, myynti-insinööri, tuotantopäällikkö tai laatuinsinööri.

Eetu Mäntykenttä

Jos laitteiden toimintaperiaatteet, tuotannon optimointi ja suunnittelu tai esimerkiksi robotiikka kiinnostavat sinua, on konetekniikka juuri se oikea ala sinulle.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Yliopettaja Markus Aho, markus.aho(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.