Hyppää pääsisältöön
Konetekniikka

Konetekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kansainväliseksi konetekniikan asiantuntijaksi

Konetekniikan insinöörinä erityisosaamistasi ovat koneenrakennuksen tuotteiden suunnittelu ja tuotannon johtaminen.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Konetekniikan tutkinto-ohjelmassa voit suuntautua koneautomaatioon, tuotekehitykseen, tuotantotekniikkaan, lentokonetekniikkaan tai älykkäisiin koneisiin. Erityisosaamistasi voi olla esimerkiksi konesuunnittelu tai tuotannon johtaminen.

Luonnontieteiden perusteet sekä ammattiaineet statiikasta lujuusoppiin ja koneenosaopista tietokoneavusteiseen suunnitteluun ovat olennainen osa opintoja. Lisäksi pääset opiskelemaan käytännön taitoja materiaalitekniikan, hitsauksen, koneistuksen, koneenasennuksen ja koneautomaation laboraatioissa.

Konetekniikan insinöörinä pääset konesuunnittelun, lentokonetekniikan, automaation tai tuotannon monipuolisiin tehtäviin. Suunnittelu- ja esimiestehtävien lisäksi alan työtehtävät liittyvät tyypillisesti tuotekehitykseen, kunnossapitoon, markkinointiin ja koulutukseen. Teknologiateollisuuden markkinat ovat globaalit, joten koulutus tähtää kansainväliseen osaamiseen.

Eetu Mäntykenttä

Konetekniikan insinöörin opetuskokonaisuus TAMKissa on hurjan laaja

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Yliopettaja Markus Aho, markus.aho(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.