Hyppää pääsisältöön
Kätilö

Kätilön tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijaksi

Haluatko työskennellä naisten ja perheiden hyväksi seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana?

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Kätilö (AMK)

Suunniteltu kesto

4,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

270 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Kätilönä olet seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntija, joka tukee naisten, lasten ja koko perheen hyvinvointia ja terveyttä. Tutkinto-ohjelma antaa sinulle hyvät valmiudet naisen ja hänen perheensä hoitamiseen elämänkaaren eri vaiheissa. TAMKin kätilökoulutus on rakennettu sekä EU-direktiivien että kansainvälisten kätilön osaamista kuvaavien kompetenssien mukaiseksi kokonaisuudeksi.

Kätilönä tunnet äitiyshuollon palvelujärjestelmän ja osaat ohjata, tukea ja hoitaa raskaana olevaa ja perhettä raskauden eri vaiheissa. Opintojen lopulla hallitset säännöllisen synnytyksen hoidon itsenäisesti ja osaat huolehtia vastasyntyneen hyvinvoinnista. Osaat hoitaa äitiä lapsivuodeajan sekä ohjata perhettä varhaisessa vuorovaikutuksessa, imetyksessä ja perhesuunnittelussa. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon sekä hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä, jotta pystyy auttamaan toisia. Kätilön tutkinto-ohjelmasta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden.

Opiskeluissani parasta on ollut se, että mä oon heti päässyt tekemään niitä asioita, mistä mä tykkään, kertoo kätilöksi opiskeleva Oona. Katso videolta, mitä muuta sanottavaa Oonalla on!

Sini Havukainen_vuoden alumni

Sini Havukainen kehitti suomalaiseen neuvolajärjestelmään perustuvan äitiyssovelluksen.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.