Kätilö
Tutkinto-ohjelma

Kätilön tutkinto-ohjelma

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijaksi

Haluatko työskennellä pienen ihmisen syntymisen ja hoitamisen parissa?

Kätilönä olet seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntija, joka tukee naisten, lasten ja koko perheen hyvinvointia ja terveyttä. Tutkinto-ohjelma antaa sinulle perusteelliset valmiudet hoitaa naista ja hänen perhettään elämänkaaren eri vaiheissa. Olet seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntija ja osaat hoitaa sekä ohjata naistentauteja sairastavia potilaita.

Kätilönä tunnet äitiyshuollon palvelujärjestelmän ja osaat ohjata sekä tukea raskaana olevaa ja perhettä raskauden eri vaiheissa. Opintojen lopulla hallitset synnytyksen itsenäisesti ja osaat huolehtia vastasyntyneen hyvinvoinnista. Osaat hoitaa äitiä lapsivuodeajan sekä ohjata häntä varhaisessa vuorovaikutuksessa, imetyksessä ja perhesuunnittelussa. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Kätilön tutkinto-ohjelmasta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden.

"Opiskeluissani parasta on ollut se, että mä oon heti päässyt tekemään niitä asioita, mistä mä tykkään", kertoo kätilöksi opiskeleva Oona.

Katso videolta, mitä muuta sanottavaa Oonalla on!
Sini Havukainen kehitti suomalaiseen neuvolajärjestelmään perustuvan äitiyssovelluksen.
Alumni: Äitiyssovellus vei kätilön synnytyssalista maailmalle