Hyppää pääsisältöön
Kätilö

Kätilön tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijaksi

Oletko juuri sinä tulevaisuuden seksuaali- ja lisääntymisterveyden sekä gynekologisen kätilötyön asiantuntija? TAMKin kätilötyön tutkinto-ohjelmasta valmistut vahvaksi osaajaksi kätilön arvostettuun ja monipuoliseen ammattiin.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Kätilö (AMK)

Suunniteltu kesto

4,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

270 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana sinulla on hyvät valmiudet naisen ja hänen perheensä hoitamiseen, ohjaamiseen ja tukemiseen elämän eri vaiheissa.  

Kätilönä hallitset raskausajan, synnytyksen ja vastasyntyneen kokonaisvaltaisen hoidon. Osaat hoitaa synnyttänyttä sekä ohjata perhettä varhaisessa vuorovaikutuksessa ja imetyksessä. Sinulla on valmiudet ohjata seksuaalisuuteen, hedelmällisyyteen ja ehkäisyyn liittyvissä asioissa. Kätilönä osaat hoitaa gynekologisia asiakkaita ja potilaita. 

Ovatko vahvuuksiasi oma-aloitteisuus, vastuullisuus sekä kyky tehdä päätöksiä itsenäisesti ja joskus jopa nopeastikin? Kätilön työ edellyttää juuri näitä taitoja. Työ vaatii lisäksi hyvää psyykkistä ja fyysistä terveyttä, jotta pystyy auttamaan toisia vaikeissakin elämäntilanteissa. Kätilön työ on lähes pääsääntöisesti kolmivuorotyötä.    

Kätilön ammatti on arvostettu ja työllistymistilanne on hyvä. Kätilö työskentelee perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa julkisella ja yksityissektorilla tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Kätilökoulutuksen aikana pääset tekemään paljon käytännön harjoittelua, ja koulutus on rakennettu kansainvälisten kätilötyön kompetenssien mukaisiksi. Kätilön tutkinto-ohjelmasta saat myös sairaanhoitajan pätevyyden. 

Riikka Jalonen_TAMKalumni

Nykyisessä työssäni Vanhemmuusmatkan toimitusjohtajana ja valmentavana kätilönä pystyn yhdistämään asiat, joista olen urallani haaveillut. Työ haastaa minua, avaa ennenkokemattomia ovia ja tyydyttää kunnianhimoni.

Kätilöopiskelija Oona: Opiskeluissani parasta on ollut se, että mä oon heti päässyt tekemään niitä asioita, mistä mä tykkään

Mukava opiskelukaupunki ja laadukas opetus toivat Oonan Tampereelle opiskelemaan.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä opinto-ohjaaja Irmeli Niemiseen, irmeli.nieminen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.