Hyppää pääsisältöön

Bioanalyytikon tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Haluatko työskennellä terveysalan laboratoriotutkimusten parissa?

Bioanalyytikon ammatti sopii sinulle, joka olet kiinnostunut ihmiselimistön toiminnasta ja sen tutkimisesta.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Bioanalyytikko (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

 Bioanalyytikkona tehtävänäsi on esimerkiksi ottaa erilaisia näytteitä, käsitellä ja analysoida niitä. Bioanalyytikot työskentelevät sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden terveysalan ammattilaisten kanssa ja työllistyvät hyvin.  

Bioanalytiikan opinnoissa tutuksi tulevat erilaiset sairaudet ja niiden tutkiminen niin mikroskoopilla kuin erilaisilla analysaattoreillakin. Suoritat osan opinnoistasi käytännön harjoitteluina työelämässä ja halutessasi voit myös lähteä vaihtoon ulkomaille.  

Bioanalyytikon tutkinto-ohjelma on monipuolinen ja voit valmistuttuasi työskennellä oman kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi näytteenoton tai potilastutkimusten parissa, terveydenhuollon eri laboratorioissa tai tutkimuslaboratorioissa.  

Opinnot ovat olleet tosi monipuolisia, luentojen lisäksi koulutukseemme sisältyy todella paljon erilaisia laboratoriotöitä.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä osaamispäällikkö Kirsi Mansikkamäkeen, kirsi.mansikkamaki(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.