Hyppää pääsisältöön
Mikroskooppi

Bioanalyytikon tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Terveysalan laboratoriotutkimusprosessin asiantuntijaksi

Bioanalyytikkona työskentelet terveysalan laboratorioissa ja osallistut alan kehittämiseen.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Bioanalyytikko (AMK)

Suunniteltu kesto

3,5 vuotta

Koulutuksen laajuus

210 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Bioanalyytikon ammatti sopii sinulle, joka haluat työskennellä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon tai yksityisen sektorin laboratorioissa ja kehittää laboratorioalaa. Opintojen aikana pääset perehtymään käytännön työtehtäviin sekä soveltamaan tietojasi ja taitojasi harjoitteluissa.

Bioanalyytikkona tehtäväsi on ottaa näytteitä, käsitellä ja analysoida niitä sekä ohjata asiakkaita. Työssä korostuvat ennen kaikkea potilasturvallisuus ja vastuu tutkimustulosten luotettavuudesta. Käytännön kliinisen laboratoriotyön lisäksi osaat ohjata muita terveydenhuollon ammattilaisia ja osallistut alan kehittämis- ja tutkimustoimintaan. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, huolellisuutta ja kykyä työskennellä sekä itsenäisesti että moniammatillisen tiimin jäsenenä.

Kirsi Mansikkamäki ja Juuni Pudas

Osaamispäällikkö Kirsi Mansikkamäki: Bioanalyytikoille on nyt kysyntää

Opiskelija Juuni Pudas laboratoriossa

Bioanalyytikon koulutus sopii monentyyppisille ihmisille

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä osaamispäällikkö Kirsi Mansikkamäkeen, kirsi.mansikkamaki(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.