Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Uraohjaus

Opintojen aikana voi nousta erilaisia tulevaisuuden suunnitteluun liittyviä kysymyksiä. ​​Näissä pohdinnoissa tukenasi toimii tutkinto-ohjelmasi ja tiedekuntasi opetus- ja ohjaushenkilökunta sekä yleisten ohjauspalveluiden uraohjaajat. ​

Tietoa tutkinto-ohjelmien ohjauspalveluista ja linkin yhteystietoihin löydät sivulta Ohjaustahot ja yhteystiedot.

Henkilökohtainen uraohjauskeskustelu 

Uraohjauskeskustelu on henkilökohtainen ohjauskeskustelu urasuunnittelun teemoista asiantuntijan kanssa. Näitä voivat olla esimerkiksi oman osaamisen tunnistaminen, työtehtävämahdollisuudet, valintojen tekeminen urasuunnittelun näkökulmasta, harjoittelupaikan hakeminen, valmistumisen lähestyminen, työllistyminen sekä asiantuntijaksi kasvun kysymykset. Palvelu on suunnattu Tampereen yliopiston perustutkinto-opiskelijoille.

Uraohjauskeskustelu on yksilöllinen, opiskelijan tilanteesta lähtevä keskustelutilanne, jossa voidaan peilata ja suhteellistaa opiskelijan osaamista työelämän näkökulmasta. Erilaisten mahdollisuuksien hahmottaminen sekä osaamisen tunnistaminen edesauttavat omien tavoitteiden mukaisen paikan löytymistä työelämässä.

 

Varaa uraohjausaika

Urapalveluiden uraohjaajat käyttävät uraohjausaikojen varaamiseen sähköistä ajanvarausjärjestelmää.

Pääsääntöisesti suosittelemme tunnin uraohjausaikaa. Puolen tunnin ohjausaika riittää silloin, kun mielessäsi on jokin hyvin rajattu aihe, kuten esimerkiksi kommenttien pyytäminen työhakemukseen ansioluetteloon.

Kun olet valinnut sinulle sopivan ohjaustyypin, tarjoaa varauskalenteri sinulle vapaita aikoja. Valitse niistä sinulle sopiva. Järjestelmä tarjoaa sinulle vapaana olevaa uraohjaaja. Halutessasi voit myös valita uraohjaajan alasvetovalikosta.

Varausjärjestelmä pyytää sähköpostiosoitettasi, tietoa tutkinto-ohjelmastasi ja kuvausta tilanteestasi. Lyhytkin kuvaus riittää!

Varauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuksen varaamastasi ajasta ja linkin Teams-tapaamiseen. Voit olla yhteydessä uraohjaajiin myös sähköpostitse, uraohjaus.tau [at] tuni.fi (uraohjaus[dot]tau[at]tuni[dot]fi).

Tervetuloa uraohjaukseen!

Itseopiskelumateriaali ja muita lähteitä urasuunnitteluun

Urasuunnittelun itseopiskelumateriaalista yliopiston Moodle-alustalla löydät kootusti materiaalia, tehtäviä ja aineistolinkkejä itsenäisen pohdinnan tueksi. Itseopiskelumateriaalin teemoina ovat mm. itsetuntemus - tunnista osaamisesi!, uratarinoita ja tietoa työelämästä, urasuunnittelu, työnhaku ja verkostot, haastattelu sekä työelämän juridiset pelisäännöt. Moodle-alustalle kirjautuminen vaatii voimassa olevia Tuni-moodle-tunnuksia, mutta itse Itseopiskelumateriaali-sisältöihin ei ole erillistä salasanaa.

Yliopistojen ura- ja työelämäpalveluiden Aarresaari-verkoston Urasuunnittelu-sivulta löydät ajatuksia ja tietoa siitä, mistä urasuunnitelussa ja uraohjauksessa on kyse.

Julkaistu: 21.2.2019
Päivitetty: 1.6.2023