Hyppää pääsisältöön

Uusi julkaisuportaali tuo TAMKin asiantuntijoiden osaamisen esille yhdestä osoitteesta

Julkaistu 13.10.2021
Tampereen ammattikorkeakoulu
TAMKjournal tunnuskuva
TAMKin julkaisusarjat, verkkolehti TAMKjournal ja TAMKin blogit on koottu helposti saataville yhteisen portaalin alle.

Julkaisut löytyvät osoitteesta: https://sites.tuni.fi/tamk-julkaisut/tamk-journal/ Portaalia ylläpitää TAMKjournalin toimituskunta.

TAMKjournal ‒ verkkolehti ja oppimisympäristö

TAMKjournal-verkkolehti tarjoaa ikkunan Tampereen ammattikorkeakoulun moniulotteiseen toimintaan: koulutukseen, tutkimukseen, kehittämiseen ja innovaatioihin. TAMKjournal on toiminut korkeakouluyhteisön toiminnan näkyväksi tekemisen alustana nyt kuuden vuoden ajan ja lehteä kehitetään jatkuvasti. Se julkaistaan verkkolehtenä suomen- ja englanninkielisenä.

– Tänä syksynä olemme erityisesti perehtyneet saavutettavuusvaatimusten huomioimiseen, lehden päätoimittaja Liisa Marttila kertoo. Toimituskuntaan kuuluvat lisäksi Tuula Isosuo, Eija Lähteenmäki ja Kirsi Saarinen.

Ajankohtaista TAMKjournalissa: Etätyön haasteet johtamiselle ja ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden viestintätaitojen kehittäminen

TAMKjournalin tuoreimmista jutuista voit tutustua esimerkiksi Pirkko Kivisen ja Annina Korpelan artikkeliin kriisijohtamisen ja -viestinnän haasteista korona-aikana.

Marja Oksanen tarttuu omassa artikkelissaan siihen, miten kirjoittamisen tuella voidaan edistää ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden opintoja ja työllistymistä, joiden äidinkieli ei ole suomi tai jotka opiskelevat suomenkielisessä tutkinto-ohjelmissa.

Yksi viimeisimmistä englanninkielisiä artikkeleista on Tia-Tuuli Pitkäsen ja Shaidul Kazin kirjoitus siitä, miten johtaja voi motivoida työntekijöitään etätyöympäristössä.

TAMKin blogit kertovat ammattikorkeakoulun arjesta

TAMKissa syntyneiden hyvien käytänteiden, uuden tiedon ja kokemusten jakaminen on tärkeää niin työyhteisölle kuin sen ulkopuolellekin. Tiedon lisääntyessä ja sitä jakaessamme TAMKin vaikuttavuus ja yhteisöllisyys lisääntyy.

TAMKilla on kolme virallista blogia. Blogeilla on omat toimituskunnat, jotka tarkastavat ja hyväksyvät blogikirjoitukset.

TAMK-blogi https://blogs.tuni.fi/tamkblogi/  on henkilöstölle, mutta myös opiskelijoille tarkoitettu julkaisukanava.

Ajankohtaista TAMK-blogissa: Annukka Tapanin blogikirjoitus: Tiimi – hallinnollinen yksikkö vai toiminnallinen luottoporukka?

TAMK International blog https://blogs.tuni.fi/tamk-international/about-the-blog/  tuo esiin TAMKin kansainvälistä toimintaa.  Se on niin henkilöstölle kuin myös opiskelijoille tarkoitettu julkaisukanava.

Ajankohtaista TAMK Internationalissa: Dimitra Panopoulou-Huovila: The Power of Networking

TLC-blogi: TLC – opettamisen ja oppimisen keskuksen blogi. Tampereen korkeakouluyhteisön Teaching and Learning Centre (TLC) on verkosto, joka kokoaa pedagogisen asiantuntemuksen sekä opettajien tarvitseman tiedon ja palvelut yhteen

Ajankohtaista TCL-blogissa: Mervi Kastari: Korkeakouluopiskelijan suomen kielen taitotarpeet ja niiden huomiointi

TAMK johtoryhmäblogi https://blogs.tuni.fi/tamkjohtoryhma/ on johdon oma julkaisukanava ajankohtaisille, korkeakoulukentässä puhuttaville aiheille.  

Ajankohtaista TAMK johtoryhmäblogissa: Tapio Kujala: Tampereen ammattikorkeakoulu rakentaa tulevaisuutta jo nyt

TAMKin julkaisuportaalia kehitetään tämän vuoden aikana.

Lisätietoa:

Liisa Marttila, erikoissuunnittelija, Avoin ja eettinen TKI-toiminta, TAMK, liisa.marttila [at] tuni.fi, p. 050 311 9798