Hyppää pääsisältöön

Tietoisku-tiistai - 6.10. sanakirjapavelut MOT ja Oxford Reference

Julkaistu 15.9.2020
Tampereen korkeakouluyhteisö
Sanakirja
Sanakirjapalveluja tarvitaan jokaisella alalla vieraiden kielten ymmärtämiseen ja kielen tuottamiseen. Sanakirjapalvelut ovatkin Tampereen yliopiston kirjaston käytetyimpiä aineistoja. Lyhyessä tietoiskussa saat perustiedot uudistuneen MOTin sekä Oxford Reference -palvelun käyttöön.

Tule kuulolle tiistaina 6.10. klo 9.00 Zoom-etäyhteyslinkistä:

Linkki intranet-tiedotteeseen, josta löydät tietoiskujen zoom-linkit ja tarvittavat salasanat.

Uudistunut MOT Kielipalvelu  saatiin käyttöön alkuvuodesta 2020. MOT Kielipalvelu on moderni ja helppokäyttöinen palvelu, jossa on tarjolla sanakirjoja, MOT Kääntäjä sekä MOT Kielentarkistin.  

Sanakirjoista löydät yleiskielen sanastoa sekä erikoisalojen, kuten lääketieteen, tekniikan, kaupan, talouden ja lakitiedon, sanastoja. Sanakirjoista saat myös paljon kielioppitietoa, käyttöesimerkkejä sekä idiomeja ja sanontoja. MOT Kääntäjä taas on sanakirjan ja konekääntäjän yhdistelmä, joka sisältää kymmeniä eri kieliä. Voit kääntää kieliä ristiin kielipareittain. MOT Kielentarkastajalla voit tarkistaa englannin-, ranskan- ja saksankielisiä tekstejäsi ja saada niihin parannusehdotuksia.  

Uudistunut MOT Kielipalvelu korvaa vähitellen kokonaan vanhan MOT Online -palvelun. Vanha palvelu on käytössä uuden rinnalla vuoden 2021 loppuun saakka. 

Oxford Reference-palvelusta löydät satoja päivittyviä sanakirjoja sekä hakuteoksia useilta aihealueilta. Teokset sopivat niin nopean faktatiedon etsimiseen kuin syvällisempäänkin perehtymiseen tietystä aihepiiristä. Voit hakea tiettyjä termejä, selata teoksia aihealueittain tai teostyypeittäin. 

MOT Kielipalvelu ja Oxford Reference -palvelut löytyvät kirjaston tietokantalistalta. Etäkäytössä kirjaudu niihin tuni-tunnuksellasi tai Taysin etäkäyttötunnuksella. Tietokantalistan MOT Kielipalvelu -kohdassa on myös ohjeet, miten saat MOT sanakirjat käyttöösi helposti käyttäjätunnuksella mistä vain, milloin vain. 

Lisätietoja: Marja-Liisa Timperi, tietoasiantuntija, marja-liisa.timperi [at] tuni.firel="noreferrer noopener" target="_blank"