x !
Arkistoitu opetussuunnitelma 2017–2019
Selaamasi opetussuunnitelma ei ole enää voimassa. Tarkista tiedot voimassa olevasta opetussuunnitelmasta.
Kirjallisuustieteen tohtoriohjelma

Osaamistavoitteet

Opinnot suoritettuaan opiskelija osaa tehdä itsenäistä tieteellistä tutkimusta. Opiskelijalla on syvällinen näkemys kirjallisuustieteestä tieteenalana, ja hän tuntee oman tutkimusalueensa ajankohtaiset keskustelut. Hän hallitsee monipuolisesti kirjallisuustieteellisiä lähestymistapoja ja osaa soveltaa ja muokata oman erityisalueensa teorioita ja tutkimusmenetelmiä. Opiskelija pystyy osallistumaan keskusteluun tieteenalansa yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja tutkimuksensa merkityksestä. Opiskelija tuntee kirjallisuustieteen kentän siten, että hän pystyy ymmärtämään, seuraamaan ja edistämään alan tutkimusta ja tieteen kehitystä sekä toimimaan alansa asiantuntijana erilaisissa ja muuttuvissa ympäristöissä. Opiskelija hallitsee hyvän tieteellisen käytännön, tuntee tieteenfilosofisia kysymyksiä ja osaa soveltaa niitä tutkimustyössään. Hän tuntee tutkimusalueensa kannalta relevantit kirjalliset ilmiöt konteksteineen sekä hallitsee tutkimustyössä tarvittavat tiedonhankinnan ja aineistonhallinnan käytänteet. Hän osaa ajatella ja argumentoida itsenäisesti, kriittisesti ja rakentavasti ja välittää tutkimustietoa sekä kirjallisesti että suullisesti. Opiskelija ymmärtää ammattimaisen tutkijuuden vaatimukset ja osaa toimia aktiivisena kansainvälisen tiedeyhteisön jäsenenä.

Sisältö

Tohtorin tutkinnon tavoitteellinen suoritusaika tohtoriohjelmassa on 4 vuotta / 240 op (laskennallisesti 1 v / 1600 t / 60 op). Opintoihin sisältyy 1) väitöskirja (200 op) ja 2) muut tutkimustyötä ja tieteellistä asiantuntijuutta tukevat opinnot (40 op). Välitutkintona on mahdollista suorittaa myös lisensiaatin tutkinto, johon sisältyvät lisensiaatintutkielma (100 op) sekä muut opinnot (40 op).

Edellytykset

Yliopistolain 558/2009 37 §:n mukaan tieteelliseen tai taiteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon; soveltuvan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tai soveltuvan ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin tai jolla yliopisto toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet.


avaa kaikki
Viestintätieteiden tiedekunta