Opintojakson suoritettuaan opiskelija puhuu suomea vaivatta kaikenlaisissa tilanteissa, erityisesti opiskelu- ja työelämään liittyvissä tilanteissa. Opiskelija myös kirjoittaa vaivatta ja varmasti suomenkielisiä tekstejä, erityisesti opiskelu- ja työelämässä käytettyjä tekstilajeja. (Ks. Eurooppalainen viitekehyksen taso B2.2 http://www.uta.fi/laitokset/kielikeskus/CEF/viitekehys.htm)
Sisältö
Opintojakson aikana harjoitellaan puhumista, kirjoittamista ja lukemista. Opintojaksossa tarkastellaan eri tekstilajeja edustavia autenttisia tekstejä niin ymmärtämisen kuin tuottamisenkin näkökulmasta. Opintojaksoon kuuluu luento-opetusta, jossa käsitellään tekstilajien piirteitä, suomen kielen kirjoitetun asiatyylin konventioita ja normeja sekä tekstin luettavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija tuottaa itse tekstejä ja saa niistä palautetta, jonka perusteella hän korjaa omat tekstinsä. Opintojakson aikana opiskelija osallistuu erilaisiin puhumisharjoituksiin ja saa palautetta omasta puhumisestaan. Lopputyönään opiskelija valmistaa suullisen esityksen, jonka hän pitää suomalaiselle yleisölle. Opintojakson sisällössä voidaan mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon myös opiskelijoiden omia kiinnostuksen kohteita.
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
suomeksi
Puhumisopetus, puhumisharjoitukset, suullinen loppuesitelmä. Palautekeskustelut opettajan kanssa, kirjalliset työt sekä kirjallinen tentti.
Arviointi
ja arviointiperusteet
Numerolla 1-5.
Työskentely, opiskelijoiden kirjoittamat tekstit, suullinen loppuesitelmä ja kirjallinen tentti.