Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa opinnoissa omaksumiaan tietoja ja taitoja käytännön työelämässä. Hän osaa eritellä omia tiedollisia ja taidollisia valmiuksiaan, hyödyntää palautetta ja tunnistaa kehitettävät osaamisalueensa. Opiskelija osaa arvioida sekä oman alansa vaatimuksia että koulutuksensa antamia valmiuksia erityisesti työelämäviestinnän näkökulmasta.
Sisältö
Työharjoitteluun kuuluu harjoittelu työelämäviestinnän opintokokonaisuuteen soveltuvassa työpaikassa (noin 3 kk) sekä kirjallisen harjoitteluraportin laatiminen. Työharjoittelu voi myös olla laaja toimeksianto. Harjoittelun tulee tukea osaamisen karttumista oman tutkinto-ohjelman ja työelämäviestinnän opintojen näkökulmasta. Kirjalliseen raporttiin tulee sisällyttää seuraavat asiat: - organisaation ja sen toimialan tai toimeksiannon kuvaus - kuvaus työtehtävistä ja projekteista - arvio omista vahvuuksista ja heikkouksista työtehtävien suorittamisessa sekä työnantajalta saadun palautteen reflektointi - arvio opintojen antamista valmiuksista sekä koulutuksen kehittämisehdotuksia Harjoitteluraportin pituus on 5-6 sivua (12 pt, 1,5 riviväli, 2?2,5 cm marginaalit, väliotsikot). Raportti toimitetaan jakson vastuuopettajalle, joka ilmoitetaan opetusohjelmassa.
Edellytysten ja suositusten lisätiedot
Harjoittelu suositellaan suoritettavaksi vasta, kun kokonaisuuden muut opinnot on tehty. Aiottu työharjoittelujakso tai toimeksianto tulee hyväksyttää soveltuvaksi opintosuoritukseksi jo ennen työharjoittelujakson alkamista.
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Harjoittelu
suomeksi
Arviointi
ja arviointiperusteet
Hyväksytty/hylätty.
Arvioinnissa kiinnitetään huomiota työtehtävien selkeään kuvaukseen, oman työskentelyn ja saadun työantajapalautteen analyyttiseen reflektointiin sekä erityisesti työelämäviestinnän kokonaisuudesta saatujen valmiuksien arviointiin suhteessa työelämän vaatimuksiin.