Opiskelija ymmärtää ihmisen ravitsemuksen perusasiat. Hän tietää ruoansulatuskanavan rakenteen ja toiminnan, rasvojen ja alkoholin aineenvaihdunnan sekä farmakologian perusteet. Opiskelija kykenee suorittamaan tavallisen potilaalle tehtävän vatsan alueen tutkimuksen ja hän osaa haastatella potilasta hänen ravintotottumuksistaan (ravintoanamneesi).
Sisältö
Ihmisen ravintoaineiden tarpeet, ravinnon koostumuksen arviointi, ravinnonoton säätely ja sen häiriöt sekä ravinnon yhteydet tiettyihin sairauksiin. Ruoansulatuskanavan rakenne ja toiminta ja toiminnan säätely. Rasvojen aineenvaihdunta. Alkoholin aineenvaihdunta. Farmakologian peruskäsitteet, vierasaineiden imeytyminen ja ruoansulatuskanavaan vaikuttavat lääkeaineet.
Hyväksytty/hylätty.
Tutor arvioi opiskelijan suoriutumisen tutoristunnoissa yksikössä sovittujen periaatteiden mukaisesti. Jakson kirjallisessa loppukuulustelussa arvioidaan jakson tiedollisten tavoitteiden saavuttaminen asteikolla hyväksytty / hylätty.