Strategiset teemat:
kansainvälistyminen,
Hyvä tieteellinen käytäntö
Yleiskuvaus
Opintojakso perustuu asetukseen yliopistojen tutkinnoista (1039/2013). Tutkinnoissa vaadittava kielitaito määritellään oman alan kannalta tarpeelliseksi kielitaidoksi. Se vastaa samalla valtion henkilöstöltä kaksikielisessä viranomaisessa vaadittavaa kielitaitoa (kts. julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annettu laki 424/2003 sekä suomen ja ruotsin kielen taidon osoittamisesta valtionhallinnossa annettu asetus 481/2003).
Opintojakso koostuu kirjallisesta viestinnästä (2 op) ja suullisesta viestinnästä (2 op).
Osaamistavoitteet
Tavoitteena on, että opiskelija osaa viestiä asiantuntijana suullisissa ja kirjallisissa viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ottaen huomioon tilanteen tavoitteen, osapuolet ja sisällön.
Opiskelija osaa
- kertoa opiskelustaan ja omasta alastaan - kuvata ja selittää oman alansa ilmiöitä sekä määritellä käsitteitä - ilmaista ja perustella mielipiteitään ja käsityksiään omaan alaansa liittyvistä kysymyksistä
Sisältö
Saavuttaakseen osaamistavoitteet opiskelija
- harjoittelee viestintää ja vuorovaikutusta erilaisissa suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa (esim. laatii ja esittelee hankkeen ja raportoi sen tuloksista) - valitsee ja käyttää relevantteja tietolähteitä, referoi niitä ja viittaa niihin ja hankkii samalla tarvittavaa sanastoa ja fraseologiaa - arvioi kriteerien perusteella omaa ja toisten viestintä- ja kielitaitoa ja antaa rakentavaa palautetta siitä
Edellytysten ja suositusten lisätiedot
Suositeltu suoritusajankohta tutkinto-ohjelman perusopintojen jälkeen tai 2. opintovuonna tai myöhemmin.
Toteutustavat
Pienryhmäopetusta enintään 52 tuntia, itsenäistä työskentelyä vähintään 56 h. Opiskelijan keskimääräinen työmäärä 108 tuntia.
Opetuskieli
ruotsi
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
ruotsiksi
Osallistuminen opetukseen, harjoitustyöt, kirjallinen tentti ja suullinen tentti.
Arviointi
ja arviointiperusteet
Hyväksytty/hylätty.
Ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito arvioidaan erillisillä arvosanoilla arviointiasteikolla hylätty/ tyydyttävät tiedot tai hyvät tiedot. Arvosana tyydyttävät tiedot vastaa viitekehyksen taitotasoa B1 ja arvosana hyvät tiedot taitotasoa B2. Arviointikriteerit; ks. taitotasokuvaukset teoksessa Elsinen R. & T. Juurakko-Paavola 2006: Korkeakouluopiskelijoiden ruotsin kielen taidon arviointi. HAMK, Hämeenlinna, s. 97-98.
Kirjallisuus/Oppimateriaali
Verkkomateriaali
Sanakirja sekä lukion tai vastaavan tason kielioppimateriaali.