Opiskelija osaa soveltaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteiden tuntemustaan normaaliin liikkumiseen, potilaan tutkimiseen ja oireiden tulkitsemiseen. Hän kykenee dissektioissa hahmottamaan elinten keskinäiset topografiset suhteet. Hän käsittää normaalin sidekudoksen, rusto-, luu- ja lihaskudoksen mikroskooppisen rakenteen, toiminnan ja biokemian sekä niiden patofysiologiset muutokset tuki- ja liikuntaelinten häiriöiden ja potilaan oireiden tulkinnassa. Hän tuntee pääpiirteittäin tärkeimpien tuki- ja liikuntaelinten kliiniset tutkimustavat ja tutkimusmenetelmät ja ymmärtää niiden avulla normaalia ja poikkeavaa rakennetta. Hän pystyy suorittamaan tavallisimmat liikuntaelimistön kliiniset tutkimukset. Opiskelija on jatkanut potilaan haastattelun harjoittelua. Dissektioiden yhteydessä opiskelija alkaa muodostaa omaa käsitystään kuolemasta ja sen kohtaamisesta.
Sisältö
Liikuntaelimistön makroskooppinen anatomia, liikuntaan osallistuvien kudosten rakenne, aineenvaihdunta ja toiminta, liikuntaelinten toiminta ja liikkeiden mittaaminen, hermopleksukset ja perifeeriset hermot, tuki- ja liikuntaelimistön perustutkimukset, tuki- ja liikuntaelinten sairauksien patofysiologia, motoriset heijasteet.
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
suomeksi
Tutoristunnot 5 op, ryhmätyöt 3 op, pohdintaseminaarit, kliinisten taitojen työt, loppukuulustelu 2 op, käytännön tentti 1 op ja jaksopalaute
Arviointi
ja arviointiperusteet
Hyväksytty/hylätty.
Tutor arvioi opiskelijan suoriutumisen tutoristunnoissa yksikössä sovittujen periaatteiden mukaisesti. Jakson kirjallisessa loppukuulustelussa arvioidaan jakson tiedollisten tavoitteiden saavuttaminen asteikolla hyväksytty / hylätty.