Voidakseen osallistua politiikan tutkimuksen kandidaatinseminaariin opiskelijalla on oltava suoritettuna vähintään kaksi valtio-opin suuntaavien opintojen tai kansainvälisen politiikan suuntaavien opintojen aineopintotasoista moduulia politiikan tutkimuksen perusopintojen lisäksi.
Kansainvälisen politiikan maisteriopintosuuntaan haluavat opiskelijat suorittavat moduulin POLKVA10 Kansainvälisen politiikan teoria ja menetelmä ennen kandidaattiseminaariin osallistumista. Valtio-opin maisteriopintosuuntaan haluavat opiskelijat suorittavat moduulin POLVOA10 Valtio-opin menetelmät joko ennen kandidaattiseminaaria tai sen aikana.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa hakea, käsitellä ja soveltaa tieteellistä tietoa, kirjoittaa tutkimusraportti sekä puolustaa ja esitellä sitä suullisesti. Opiskelija hallitsee tieteelliseen tutkimustyön prosessin.
Opiskelija osaa soveltaa politiikan ja kansainvälisten suhteiden tutkimuksen teorioita ja tutkimusmenetelmiä valitsemiinsa aineistoihin sekä osaa laatia tieteellisesti pätevään argumentaatioon perustuvan tutkielman. Opiskelija kykenee tieteelliseen keskusteluun kandidaatin tutkielmansa aihepiiristä sekä hankkii laaja-alaista ymmärrystä politiikan tutkimuksen tutkimuskysymyksistä ja niissä hyödynnettävistä teorioista ja metodeista.
Sisältö
Seminaari jakautuu kahteen osaan. Ensimmäisen osan tavoitteena ja sisältönä on valmistella tutkimussuunnitelma, jossa opiskelija perehtyy valitsemansa aihealueen aiempaan tutkimuskirjallisuuteen, hahmottaa oman tutkimuskysymyksensä ja teoreettis-menetelmällisen lähestymistavan.
Seminaarin toisessa osassa käsitellään tutkimussuunnitelman mukaisesti valmistettu esitys, josta opiskelija muokkaa lopullisen kandidaatintutkielmansa (laajuus n. 20?30 s.). Seminaarityöskentely edellyttää kaikilta aktiivista osallistumista ja opponointia.
Kandidaatintutkielman yhteydessä suoritetaan kypsyysnäyte.