Syventää ja laajentaa opiskelijan tutkimusvalmiuksia niin, että hän pystyy itsenäisesti kirjoittamaan pro gradu -tutkielman sekä käymään tutkielmaa koskevaa tieteellistä keskustelua. Seminaarin käytyään opiskelijalla on valmis tutkimussuunnitelma ja gradun tiedonhankinta- ja kirjoitusprosessi on lähtenyt liikkeelle. Opiskelija tuntee hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja osaa soveltaa niitä.
Sisältö
Työskentely on seminaarimaista ja sen yhteydessä käsitellään opiskelijoiden laatimia ideapapereita, tutkimussuunnitelmia ja muita alustuksia. Tarvittaessa pidetään lyhyitä virikeluentoja tutkielman tekemiseen liittyvistä kysymyksistä tai gradujen sisällöllisistä teemoista. Seminaariin sisältyy kirjaston järjestämä 2 tunnin tiedonhankintataitojen opetus.
Edellytysten ja suositusten lisätiedot
Kandidaatintutkielma jätetty tarkastukseen.
Toteutustavat
Opetustapa
Paikalla
Verkossa
Pienryhmäopetus
48 t
0 t
Itsenäinen työskentely
40 t
0 t
Seminaari
10 t
0 t
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
suomeksi
Tutkielma / opinnäytetyö
suomeksi
KypsyyskoeKirjallinen tentti
suomeksi
Pro gradu -tutkielma on yliopistollinen opinnäyte, jonka tekemisessä opiskelijan tulee noudattaa hyvää tieteellistä käytäntöä sekä opiskelun ja tutkimuksen eettisiä periaatteita opetussuunnitelmassa kuvattujen osaamistavoitteiden pohjalta.
Hyvän tieteellisen käytännön varmistamiseksi 1.8.2015 alkaen jokainen pro gradu -tutkielma tarkastetaan Turnitin -plagiaatintunnistusjärjestelmän avulla ennen tutkielman arvostelua. Tarkastuksen tekee tutkielman ohjaaja.
1.8.2015 alkaen pro gradu -seminaari ja -tutkielma jakautuu neljään 10 opintopisteen osasuoritukseen. Seminaarin ohjaaja antaa tarkemmat ohjeet opintopisteiden kertymisestä.