Opiskelija ymmärtää kokonaisuutena ihmisyksilön kasvun ja erilaistumisen solusta yksilöksi. Hän tietää sukusolujen muodostuksen ja hedelmöityksen ja alkionkehityksen varhaisimman vaiheen perusteet. Hän ymmärtää synnytyksen ja lapsen kasvun sekä sosiaalisen kehityksen lapsuudesta murrosikään. Hän tunnistaa parisuhteen, perheen, seksuaalisuuden ja syntyvyyden säännöstelyn merkityksen yksilön kehitykselle. Hän osaa hyödyntää näitä tietoja käytännössä.
Opiskelija tietää äitiys- ja lastenneuvolatoiminnan, kouluterveydenhuollon ja kehitysvammahuollon perusperiaatteet ja niiden merkityksen lisääntymisen ja kasvun tukena. Hän ymmärtää päätöksentekoon ja toimenpiteisiin liittyvät eettiset ja lainsäädännölliset kysymykset potilaan hoitoratkaisujen teossa Hän on alkanut tiedostaa lisääntymisterveyteen liittyviä eettisiä ongelmia. Hän on harjoitellut lapsen ja nuoren kohtaamisen vuorovaikutustaitoja.
Sisältö
Sukusolujen muodostus ja lisääntymiselimistö; yhdyntä ja hedelmöitys; sikiönkehitys; raskaus, synnytys ja vastasyntyneisyyskausi; lapsen ja nuoren kasvu ja kehitys; kehitysvammaisuus; terveydenhuoltojärjestelmä; etiikka.
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
suomeksi
Tutoristunnot 5 op, harjoitustyöt 2 op, kliinisten taitojen työt, seminaarit, loppukuulustelu 2 op ja jaksopalaute
Arviointi
ja arviointiperusteet
Hyväksytty/hylätty.
Tutor arvioi opiskelijan suoriutumisen tutoristunnoissa yksikössä sovittujen periaatteiden mukaisesti. Jakson kirjallisessa loppukuulustelussa arvioidaan jakson tiedollisten tavoitteiden saavuttaminen asteikolla hyväksytty / hylätty.