Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija tilallisuuden dynamiikkaan. Opiskelija laajentaa ja syventää osaamistaan teoreettisista ja metodologisista näkökulmista tilaan, paikkaan ja aikaan.
Osaamistavoitteet
Opiskelija oppii tunnistamaan moniin yhteiskunnallisiin ja luonnonprosesseihin kiinteästi liittyviä tilallisia ja ajallisia ulottuvuuksia. Opintojaksolla tarkastellaan erilaisten prosessien paikantumisen erityisyyttä sekä yhtä aikaa vaikuttavaa tilallisuuden skaalautuvaa luonnetta. Erilaisia tapaustutkimusten kautta opiskelija saa valmiudet tilallisuuden ja ajallisen muutoksen käsitteellistämiseen. Lukupiirissä opiskelija tutustuu alan ajankohtaiseen kansainväliseen kirjallisuuteen ja oppii tulkitsemaan erilaisia käsitteellisiä keskusteluja.
Sisältö
Opintojaksolla avataan keskeisimpiä tilaan ja paikkaan liittyviä teoreettisia jäsennyksiä. Tilateoreettisia jäsennyksiä tarkastellaan erityisesti muutosprosessien sekä kokemuksellisuuden näkökulmista. Opintojakson keskeisinä teemoina ovat ylirajaiset käytännöt, paikkojen aistipaikantuminen sekä aika–tilojen muotoutuminen. Luennoilla tarkastellaan kaupungin kokemuksellisuutta, erilaisten suunnitteluprosessien paikantumista sekä arjen sosio-tilallista rakentumista.
Toteutustavat
Opetustapa
Paikalla
Verkossa
Luento-opetus
20 t
0 t
Lukupiiri
16 t
0 t
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Osallistuminen opetukseen
10 op
suomeksi
Arviointi
Hyväksytty/hylätty.
Lisätietoja
luennot, lukupiiri ja essee
Luentojen ja lukupiirin lisäksi opiskelija kirjoittaa näkökulmaesseen.
Arviointi
Numerolla 1-5.
Kirjallisuus/Oppimateriaali
Lukupiirin kirjallisuus ilmoitetaan opintojakson alussa.