Opintojakson tavoitteena on laajentaa ongelmalähtöisen oppimisen avulla opiskelijalle oikeudellisen tutkimuksen perusteet –jaksolla (HALJUA13) syntynyttä kuvaa oikeuden ja oikeudellisen ajattelun teoreettisista ja yhteiskunnallisista perusteista sekä oikeustieteen menetelmistä. Opintojakso antaa välineitä oikeustieteelliseen työskentelyyn ja selventää sitä, miten oikeustiedettä tehdään. Opintojakso on tarkoitettu julkisoikeuden opintosuuntaan valituille opiskelijoille ja se on tarkoitettu suoritettavaksi oikeudellisen tutkimuksen perusteet –jakson (HALJUA13) yhteydessä tai välittömästi sen jälkeen opetusohjelmassa ilmoitettavalla tavalla.
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää erilaisia näkökulmia, joiden avulla oikeudellisia ongelmia voi lähestyä. Opiskelija tunnistaa, millaisia vaikutuksia oikeudellisten ongelmien erilaisilla määrittelytavoilla on oikeudelliseen tulkintaan ja oikeudelliseen argumentaatioon. Opiskelija kehittää metodisia valmiuksiaan oikeudelliseen tutkimukseen.
Sisältö
- Oikeudellisen ajattelun luonne - Lähestymistapoja oikeudellisiin ongelmiin - Oikeudellisten ongelmien ratkaiseminen ja oikeudellinen argumentaatio - Oikeudellinen kirjoittaminen
Toteutustavat
Opetustapa
Paikalla
Verkossa
Pienryhmäopetus
Itsenäinen työskentely
Harjoitukset
Vaadittavat opintosuoritukset
Suoritusvaihtoehto
1
Kohderyhmät:
Tutkinto-ohjelman omat opiskelijat
Muut opiskelijat
Avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijat
Tohtoriopiskelijat
Vaihto-opiskelijat
Harjoitustyö(t)
suomeksi
Osallistuminen opetukseen
suomeksi
Praktikum suoritetaan opettajan osoittamilla julkisoikeudelliseen tutkimukseen perehdyttävillä ongelmalähtöisillä harjoituksilla.
Arviointi
Numerolla 1-5.
Kirjallisuus/Oppimateriaali
Harjoituksissa käytetään opettajan kurssilla osoittamaa kirjallisuutta ja oikeustapausaineistoa. Oikeudellista kirjoittamista tukevana oheislukemistona toimii teos Husa-Mutanen-Pohjolainen: Kirjoitetaan juridiikkaa.