Aineopinnoissa opiskelijan kauppatieteellinen osaaminen laajenee kattamaan avainteoriat ja tutkimusmenetelmät. Opetus yhdistää teoreettisia näkökulmia käytännön haasteisiin. Aineopintojen jälkeen opiskelija osaa käyttää oman koulutusalansa käsitteistöä ja menetelmiä sekä tarkastella talouden muutoksia ja niiden merkityksiä organisaatioiden kannalta.
Kandidaattiseminaarin ja -tutkielman suoritettuaan opiskelija osaa laatia itsenäisen tutkielman eli asettaa tutkimusongelman, esittää tutkielman lähtökohdat, käsitteelliset ja metodologiset valinnat, keskeiset tutkimustulokset ja puolustaa omaa työtään kritiikiltä.
Sisältö
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman aineopinnot koostuvat markkinoinnin, kansainvälisen vakuutustoiminnan ja riskienhallinnnan, taloustieteen, yrityksen laskentatoimen, yrityksen johtamisen, vastuullisen liiketoiminnan sekä yritysjuridiikan ja vero-oikeuden muodostamasta kokonaisuudesta. Opetus on ryhmitelty maisteriopintosuuntiin suuntaaviksi kokonaisuuksiksi sekä edelleen näiden sisällä laajoiksi ja sisällöllisesti yhtenäisiksi osaamiskokonaisuuksiksi. Opintokokonaisuudet rakentuvat viiden opintopisteen laajuisista opintojaksoista.
Lisätiedot
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelman opiskelija suorittaa täsmennetyn opintosuunnan aineopinnot ja kandidaatin tutkielman.
Markkinoinnin opintosuuntaan tähtäävät opiskelijat suorittavat kaikki Asiakaslähtöisen markkinoinnin opintojaksot (25 op). Lisäksi suositellaan suoritettavaksi Palvelujen ja kaupan teemakokonaisuutta, erityisesti opintojaksoja Asiakastieto ja asiakkuuksien johtaminen sekä Vähittäiskaupan konseptit.
Taloustieteen opintosuuntaan tähtäävät opiskelijat suorittavat kaikki opintojaksot moduulista Taloustieteen runkokurssit (25 op) ja vähintään kaksi opintojaksoa (10 op) kohdasta Taloustieteen sovelluskurssit. Huomioon otetaan myös, jos sovelluskurssit on suoritettu valinnaisina opintoina osana JKK:n teemakokonaisuuksia.
Opintosuuntaan tähtäävät opiskelijat valitsevat vähintään kaksi (10 op) alla luetelluista opintojaksoista. Huomioon otetaan myös, jos kurssit on suoritettu valinnaisina opintoina osana JKK:n teemakokonaisuuksia.
Yrityksen johtamisen opintosuuntaan tähtäävät opiskelijat suorittavat kaikki opintojaksot yrityksen johtaminen -kokonaisuudesta (30 op). Lisäksi opiskelija voi suorittaa valinnaiset opintojaksot -kokonaisuudesta opintoja suuntautumisensa mukaisesta ja ne voi sisällyttää yrityksen johtamisen aineopintojen kokonaisuuteen. Opintosuunnan opiskelijoille suositellaan JKK:n yhteisistä teemakokonaisuuksista erityisesti: Strategia, yrittäjyys ja liiketoiminnan kehittäminen, Henkilöstöjohtaminen ja työhyvinvointi, Responsible business and sustainability sekä Palvelujen ja kaupan teemakokonaisuus.
Yrityksen laskentatoimen opintosuuntaan tähtäävät opiskelijat suorittavat kaikki opintojaksot (40 op) Johdon laskentatoimen sekä Tilinpäätösraportoinnin moduuleista. Lisäksi opiskelijat voivat sisällyttää suuntaaviin opintoihin suositeltavia opintojaksoja 0-15 op. Yrityksen laskentatoimen opinnoista kiinnostuneille suositellaan myös rahoituksen teemakokonaisuuden opintoja.
Opintosuuntaan tähtäävien on suoritettava Yrityksen oikeudellinen toimintaympäristö -moduuli vähintään 25 op laajuisena sekä joko yritysjuridiikan tai vero-oikeuden erikoistumisopinnot vähintään 20 op laajuisena.
Moduuli on suoritettava vähintään 25 op laajuisena, ja siihen tulee sisällyttää pakollisina jaksot KATYVA12 Yritysjuridiikan perusteet ja KATYVA13 Vero-oikeuden perusteet. Opintosuuntaan tähtäävälle opiskelijalle suositellaan kaikkien moduuliin sisältyvien jaksojen suorittamista.
Yritysjuridiikkaan erikoistuvat opiskelijat suorittavat vähintään 20 op. Suositellaan suoritettavaksi ainakin yksi seuraavista profiilipoluista kokonaisuudessaan: sopimus- ja henkilöstöoikeus, rahoitusoikeus tai yrityksen markkinointioikeus. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi koostaa haluamansa vähintään 20 op laajuisen kokonaisuuden vapaasti eri profiilipolkujen opintojaksoista.
Vero-oikeuteen erikoistuvat opiskelijat suorittavat moduulin vähintään 20 op laajuisena. Suositellaan kaikkien opintojaksojen suorittamista. Vero-oikeuteen suuntautuvan opiskelijan on suositeltavaa suorittaa vero-oikeutta tukevia yrityksen laskentatoimen opintoja ja muita oikeudellisia opintoja.