x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALKAS15 Kunta- ja aluejohtamisen vaihtuvasisältöinen erikoiskurssi 5–10 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Kunta- ja aluejohtaminen
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Syventää kunta- ja aluejohtamisen osaamista.

Kurssin suorittaneet tutustuvat käytännössä kunta- ja aluejohtamisen kannalta olennaiseen problematiikkaan, ja kykenevät hahmottamaan kunta- ja aluejohtamisen kontekstissa esiintyviä keskeisiä näkökulmia ja lähestymistapoja sekä erittelemään ja arvioimaan kriittisesti keskustelussa esillä olevia trendejä ja konsepteja. Lisäksi opiskelija perehtyy kurssilla kehittämisen dynamiikkaan, etenkin siihen, miten selvitystöitä ja tutkimuksia kehittämisessä hyödynnetään. Lisäksi opiskelija saa kokemuksen siitä, miten sidosryhmäsuhteiden huomioonottaminen tapahtuu kunta- aluejohtamisen moniulotteisessa kentässä.
Kurssilla opiskelijat kehittävät asiantuntijatyössä tarvittavia valmiuksia ja taitoja etsiä, käsitellä, arvioida, tulkita ja tuottaa tietoa sekä viestiä siitä kirjallisesti ja suullisesti tiiviisti ja selkeästi kohderyhmä huomioiden. Kurssilla harjoitellaan tutkimustiedon käsittelyä siten, että sitä voidaan hyödyntää organisaatioiden johtamisessa, toiminnassa ja päätöksenteossa. Lisäksi kurssi parantaa opiskelijan tutkimusvalmiuksia, erityisesti teoreettista osaamista ja metodologiaymmärrystä.

Yleiskuvaus

Kurssi toteutetaan yhteistyössä kumppanikuntien ja -maakuntien kanssa. Vastuuopettaja neuvottelee ja valitsee yhteistyökumppanit ja teemat sekä määrittelee kullekin ryhmälle tutkimusongelman. Opiskelijat tekevät ryhmissä kirjallisuuskatsauksen, jossa tarkastelevat jotakin käytännön toimijoiden näkökulmasta tärkeäksi koettua ilmiötä tutkimustiedon valossa.
Opiskelijat tuottavat aiheesta kirjallisen, tutkimustietoon perustuvan tiiviin raportin, joka esitellään ja luovutetaan toimeksiantajalle. Kirjallisuuskatsauksen perusteella valmistellaan myös tutkimustietoon perustuvat kehittämissuositukset. Raportti esitellään päätösseminaarissa.
Lisäksi opiskelijat tuottavat kurssin vastuuopettajalle palautettavan metodologiakatsauksen, jossa tarkastellaan sitä, miten eri tavoin, erilaisin aineistoin ja menetelmin tutkittavaa ilmiötä on tutkittu, ja miten erilaiset tutkimusasetelmat vaikuttavat siihen, millaista tietoa tutkimuksella voidaan tuottaa.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti kunta- ja aluejohtamisen opiskelijoille. Mikäli kurssilla on tilaa, voidaan ottaa myös muita opiskelijoita.
Edeltävinä opintosuorituksina vaaditaan HALTVA12 Tutkimuspraktikum.

HUOM! Ilmoittautuessasi ilmoita seuraavista kaksi sinua eniten kiinnostavaa aihetta: 1. osallisuus, 2. kunnan maine ja vetovoimaisuus, 3. kansalaisosallistuminen, 4. yhteiskehittäminen. Ilmoita myös, mikäli olet kiinnostunut kaikista em. aiheista.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Anni Jäntti, Vastaava opettaja
anni.jantti[ät]tuni.fi

Opetus

24.9.2018 – 10.12.2018
Luento-opetus
Ma 24.9.2018 - 10.12.2018 viikoittain klo 9-12, Päät ls A06
Ryhmätyöskentely
Itsenäinen työskentely
Pienryhmäopetus
Seminaari

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssi alkaa ma 24.9.2018. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla jaetaan osallistujat ryhmiin sekä jaetaan aiheet sekä kurssin tarkempi aikataulu.