x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YKT09.6 Mielenterveys, yhteiskunta ja sukupuoli 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelma
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy erilaisiin ruumiillisuuden, seksuaalisuuden ja sukupuolen tutkimuksen aihepiireihin ja niiden teoreettisiin ja metodologisiin perusteisiin. Opiskelija tuntee hyvin yhden tai useamman aihepiirin tutkimuksen erityisalan.

Yleiskuvaus

Mitä tarkoittaa yhteiskunnallinen näkökulma mielenterveyteen? Miten yhteiskuntatieteissä ja sukupuolentutkimuksessa on tarkasteltu mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä? Kurssilla tutustutaan mielenterveyssosiologian (sociology of mental health) ja feministisen mielenterveystutkimuksen (feminist researh on mental health) keskeisiin keskusteluihin, peruskäsitteisiin ja teorioihin.

Opetusmuotona on seminaarimuotoinen työskentely: kurssilla harjoitellaan tieteellisten tekstien analyyttistä lukemista sekä teoreettisten käsitteiden hyödyntämistä mielenterveyden ilmiöiden hahmottamisessa. Kurssin suorittaminen koostuu artikkelien lukemisesta, artikkeleihin perustuvista keskusteluista, pienistä soveltavista tehtävistä sekä loppuesseestä.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille voidaan ottaa enintään 16 opiskelijaa. Jos ilmoittautuneita on enemmän, kurssivalinnassa otetaan huomioon 1)sukupuolentutkimuksen ja 2)yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman opintojen määrä.

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Avoimen yliopisto-opetuksen ilmoittautuminen

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä vähintään 5 avoimen yliopiston opiskelijaa. ilmoittautuminen tehdään sähköpostitse suoraan kurssin vastuuopettajalle, jonka yhteystiedot löydät alta. Huomoithan, että tässä kiintiössä kurssille tulevalla on ennen kurssi-ilmoittautumista oltava voimassa oleva opinto-oikeus sosiaalitieteiden aineopintojen suorittamiseksi(hae opinto-oikeutta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opiskelijaksi/index.html)

Opettajat

Sanna Rikala, Vastaava opettaja
sanna.rikala[ät]tuni.fi

Opetus

12.9.2018 – 31.10.2018
Seminaari
Ke 12.9.2018 - 31.10.2018 viikoittain klo 12-15, Linna 5016

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssi on suunnattu 2.-3. vuoden opiskelijoille. Osallistujilta edellytetään sukupuolentutkimuksen perusteiden tuntemusta (opintojakso SOS4.4 Sukupuolentutkimus tai vastaavat tiedot).