x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
KATYVA99 Kandidaattiseminaari ja tutkielma (yritysjuridiikka ja vero-oikeus) 10 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Kauppatieteiden tutkinto-ohjelma
Yritysjuridiikka ja vero-oikeus
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Yritysjuridiikka: Opiskelija osaa tehdä itsenäisiä selvityksiä ja tutkimuksia painottuen erityisesti yritysten ja muiden talousyksiköiden toimintaan liittyvien oikeudellisten ongelmien tutkimiseen, selvittelyyn ja raportointiin sekä yhdistämiseen muihin kauppatieteisiin.

Vero-oikeus: Opiskelija hallitsee oikeustieteellisen tutkimuksen prosessin ja keskeiset oikeustieteellisen tutkimuksen metodit. Opiskelija laatii seminaarin aikana valitsemasta ja ohjaajien hyväksymästä vero-oikeudellisesta aiheesta kandidaatin tutkielman.

Yleiskuvaus

Seminaari alkaa tutkimusaiheen kartoittamisella, tutkimussuunnitelman ohjeistuksella ja seminaarin aikataulun suunnittelulla. Seminaari kestää opetusperiodit I – III, ja kandidaatintutkielma valmistuu seminaarin aikana. Valmis kandidaatintutkielman tulee olla maaliskuun alkupuolella. Valmiin tutkielman lisäksi kandidaattiseminaarin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista seminaarityöskentelyyn (kirjalliset ja suulliset esitykset).

Tutkielman aiheen valinnassa opiskelijan omille intresseille annetaan yleensä ratkaiseva merkitys. Tämän vuoksi seminaariin osallistuvien on hyvä ennen seminaarin alkua miettiä mahdollisia tutkimusaiheita. Tutkimusaiheen puuttuminen ei kuitenkaan ole este seminaarin aloittamiselle.

Yritysjuridiikan kandidaatintutkielman yleisiä aihepiirejä ovat opiskelijan kiinnostuksesta riippuen sopimus- ja työoikeus, rahoitus- ja yhtiöoikeus, vakuutusoikeus, immateriaalioikeus ja markkinointioikeus. Tutkimuksella on usein vahva yhteys myös juridiikan ja muun liiketoimintaosaamisen rajapintaan.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Janne Ruohonen, Vastaava opettaja
janne.ruohonen[ät]tuni.fi
Risto Väntsi, Vastaava opettaja
risto.vantsi[ät]tuni.fi
Matti Urpilainen, Vastaava opettaja
matti.urpilainen[ät]tuni.fi

Opetus

4.9.2018 – 31.3.2019
Itsenäinen työskentely
Seminaari
TIEDONHAUN KOULUTUS
Ke 19.9.2018 klo 12-14, Linna 3022 (Elina), YRITYSJURIDIIKKA
Ke 26.9.2018 klo 12-14, Linna 3022 (Elina), VERO-OIKEUS

Lisätiedot

Yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opiskelijoille pidetään yhteinen kandiseminaarin aloitustilaisuus ti 4.9.2018 klo 13-15 (Pinni A2057). Työskentelyä jatketaan aloitustilaisuuden jälkeen erillisissä kandiryhmissä (yritysjuridiikan kandiryhmä ja vero-oikeuden kandiryhmä).

Ilmoittautuminen seminaariin Nettiopsussa.

Seminaari on suunnattu niille, jotka ovat opinnoissaan sopivassa vaiheessa (ks. edeltävät opinnot) ja halukkaita laatimaan kandidaatintutkielmansa.

Erityisesti yritysjuridiikasta kiinnostuneille suositellaan vahvasti osallistumista kandidaattiseminaarisyksynä myös yritysjuridiikan case-kurssille (KATYVA52). Case-kurssilla käydään läpi juridisen kirjoittamisen pelisääntöjä, sopimus-, työ- ja yhtiöoikeudellisia oikeustapauksia ja case-harjoituksia sekä tehdään Kampuskamari-yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa.

Oikeudellisen tutkimuksen perusteet -opintojakso (HALJUA13) on integroitu osaksi kandidaattiseminaaria, joten kyseinen opintojakso tulee suorittaa samana lukuvuonna, jona opiskelija osallistuu seminaariin. Seminaariin sisältyy myös kirjaston järjestämä tiedonhankintataitojen opetus. Lisäksi tieteellisen kirjoittamisen opintojakso (KKSUKTK) kannattaa suorittaa viimeistään samana vuonna kandidaattiseminaarin kanssa.

Mikäli olet lähdössä opiskelijavaihtoon ulkomaille seminaarin aikana, ota yhteyttä seminaarin vastuuopettajaan etukäteen.