x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALHAS20 Hallintotieteen teoriat ja käsitteet 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Hallintotiede
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssi antaa opiskelijalle kuvan hallinnon mikro- ja makroteorioista julkisissa organisaatioissa. Opiskelija ymmärtää, miten julkisen hallinnon toimintaa ohjataan ja mitä valinnanmahdollisuuksia julkisen sektorin organisaatioilla on järjestää omat tehtävänsä. Jakso suoritettuaan opiskelija ymmärtää julkisen sektorin organisaation erityispiirteet. Opiskelija tuntee julkisen hallinnon ajattelutapojen tärkeimmät muutokset ja ymmärtää niiden yhtymäkohdat hallinnon rakenteiden kehitykseen. Opiskelija osaa arvioida hallintotieteellisten oppien soveltuvuutta julkisen hallinnon käytännön toimintaan.

Yleiskuvaus

Jakso perehdyttää teoreettisiin näkökulmiin, jotka auttavat ymmärtämään, miten julkiset organisaatiot toteuttavat poliittisia päämääriä, miten ne järjestävät omat tehtävänsä, ja miten julkiset organisaatiot ovat yhteydessä muihin julkisen sektorin toimijoihin ja keskeisiin eturyhmiin.

Luentosarjalla esitellään keskeisiä julkisen hallinnon järjestämisen periaatteita ja niihin liittyvien ajatustapojen muutoksia. Muutosten ohella järjestäytymisen muodot kytkeytyvät julkisten ja yksityisten organisaatioiden eroavuuksiin ja yhtäläisyyksiin sekä julkisia ja yksityisiä piirteitä yhdistäviin organisoitumisen sekamuotoihin. Hallinnon ajattelutavoista etsitään syitä ja tulkintoja sille, miksi julkisen hallinnon muodot ovat eriytyneet moninaiseksi ja monitasoiseksi organisaatioiden joukoksi.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Jan-Erik Johanson, Vastaava opettaja
jan-erik.johanson[ät]tuni.fi

Opetus

15.1.2019 – 12.2.2019
Luento-opetus 22 tuntia
Luennot
Ti 15.1.2019 - 19.2.2019 viikoittain klo 12-16, Päät ls A4
Itsenäinen työskentely 20 tuntia Verkossa
Seminaari 10 tuntia
Kirjatentti 4 tuntia

Arviointi

Numerolla 1-5.