x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HALKAP01 Johdatus kunta- ja aluejohtamiseen (avoin yliopisto-opetus), monimuoto-opetus 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Hallintotieteiden tutkinto-ohjelma
Kunta- ja aluejohtaminen
Johtamiskorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Kurssin käytyään opiskelija osaa jäsentää kunta- ja aluejohtamisen tilanteita ja niihin liittyviä muutosvoimia sekä ymmärtää, miten ympäröivän yhteiskunnan ja paikallisten sekä alueellisten instituutioiden väliset suhteet rakentuvat. Kurssi tarjoaa välineitä kunta- ja aluejohtamisen moninaisen kentän sekä merkityksen ja yhteiskunnallisen roolin hahmottamiseen sekä kunta- ja aluejohtamisen erityislaadun ymmärtämiseen. Kurssin myötä opiskelija hahmottaa kuntatutkimuksen suhdetta muihin tutkimusaloihin ja ymmärtää sen keskeiset tavat lähestyä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Kurssi tarjoaa käsitteellisiä ja teoreettisia valmiuksia ymmärtää ja analysoida kunta- ja aluejohtamisen ideaa, perusprosesseja, sen erilaisia toteutustapoja ja mekanismeja sekä historiallista kehityskaarta.

Yleiskuvaus

Kurssille voivat osallistua sekä tutkinto-opiskelijat että avoimen opiskelijat.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Kurssille ei tarvitse ilmoittautua.
Kurssille osallistutaan kirjautumalla kurssin Moodle-alueelle kurssiavaimella: HALKAP2019.

Opettajat

Anni Jäntti, Vastaava opettaja
anni.jantti[ät]tuni.fi

Opetus

4.3.2019 – 4.6.2019
Luento-opetus

Lisätiedot

Kurssi toteutetaan verkko-opetuksena Moodlessa, joka avautuu 4.3.2019. HUOM! Kurssille ei tarvitse ilmoittautua. Kurssille osallistutaan kirjautumalla kurssin Moodle-alueelle kurssiavaimella: HALKAP2019. Kurssi löytyy Moodlesta nimellä HALKAP01 Johdatus kunta- ja aluejohtamiseen, KEVÄT 2019.

Kurssin suoritusohjeet löytyvät Moodlesta. Perehdy niihin huolellisesti.

Kurssin voi suorittaa omaan tahtiin 4.3.-4.6.2019. Kurssiin sisältyy osatehtäviä, jotka tulee olla suoritettuna ennen tenttimistä, joten otathan tämän huomioon kurssin suoritusta suunnitellessasi. Kurssin suorittaminen kannattaa aloittaa viimeistään toukokuun alussa. Tenttisuoritukset arvioidaan vain niiltä opiskelijoilta, jotka ovat suorittaneet kaikki osatehtävät. Kurssin päättää sähköinen tentti, joka on suoritettavissa Tampereella, Seinäjoella ja Porissa 11.3.-4.6.2019.