x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
HISA2 ROMA MEDIAEVALIS - kansainvälinen keskiajan historian Rooma -kurssi - 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Historian tutkinto-ohjelma
Historia
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee keskiajan tutkimuksen moniulotteisuuden, on tutustunut laajasti relavatteihin tutkimusmenetelmiin, ja osaa eritellä historiallisia ilmiöitä ja niiden välisiä yhteyksiä.

Yleiskuvaus

Tukholman yliopiston historian laitos (Stockholms universitet, Historiska institutionen) sekä Greifswaldin yliopiston historian laitos (Ernst-Moritz-Arndt Universität Greifswald, Historisches Institut) järjestävät 26.10. – 4.11. yhteistyössä keskiajan historian kurssin, johon pienellä ryhmällä tamperelaisia opiskelijoita on mahdollisuus osallistua. Kurssin keskeisenä tukikohtana toimii Ruotsin Rooman instituutti. Kurssin vastuuopettajia ovat prof. Kurt Villads Jensen Tukholmasta sekä prof. Cordelia Hess Greifswaldista.

Opiskelijoille annetaan valinnan jälkeen lista mahdollisista kurssiaiheista, jonka perusteella he laativat ennen kurssille lähtöä kirjallisen työn. Työ esitetään seminaarissa Roomassa. Kurssityöhön liittyy myös käyntikohde Roomassa, josta opiskelijat valmistelevat pienen opastuksen/selostuksen. Muilta osin opiskelijat osallistuvat pääsääntöisesti yhteiseen opetukseen (luennot, seminaarit, museokäynnit, arkisto- ja kirjastokäynnit, tutustuminen kirkkoihin, luostareihin ja muihin sopiviin kohteisiin) ja laativat siitä kurssipäiväkirjan, joka luovutetaan paluun jälkeen. Kurssi vastaa 5 op:n suoritusta.

Kurssiin kuuluu Roomassa annettavan opetuksen lisäksi muutama erikseen sovittava tapaamiskerta ennen matkalle lähtöä Tampereella (jolloin sotaan käytännön järjestelyistä ja esim. esiteltävistä kohteista), ja yksi tapaamiskerta matkalta palattua.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Christian Krötzl, Vastaava opettaja
christian.krotzl[ät]tuni.fi

Opetus

26.10.2018 – 4.11.2018
Seminaari
Ryhmätyöskentely
Luento-opetus
Itsenäinen työskentely

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Kurssille voidaan valita neljä historian pääaineopiskelijaa Tampereelta.

Kurssilaisten valinnassa painotetaan osoitettua opintojen suuntautumista keskiajan historiaan (tai antiikkiin tai uuden ajan alkuun), Rooman kurssin hyödyllisyys opintojen ja opinnäyteaiheen kannalta, valmius keskiajan historian perustaitojen laajentamiseen, historiasta suoritettujen opintopisteiden määrää sekä sopivaa opintovaihetta (ts. etusija on niillä opiskelijoilla, joiden opintosuunnitelmaan opintopisteet sopivat).

Kurssille on haettu erillistä taloudellista tukea, mutta tämän saamisesta ei ole vielä varmuutta. Joka tapauksessa kurssille osallistumisesta tulee aiheutumaan kuluja opiskelijalle (ts. mahdollinen avustuskaan ei tule korvaamaan kaikkia matkakuluja).

Kurssi soveltuu myös maisteriopintoihin, kohtaan HISS3, mutta tästä on sovittava erikseen tutkielmaa ohjaavan opettajan kanssa.

HUOM! Nettiopsu -ilmoittautumisen lisäksi vaaditaan erikseen ilmoittautuminen sähköpostitse myös prof. Christian Krötzlille (christian.krötzl@uta.fi), jossa yhteydessä toimitetaan perustelukirje, jossa tuodaan esille, miksi kurssille halutaan, ja miksi sinne pitäisi päästä (vrt. valintakriteerit alta, kohta lisätiedot).