x !
Arkistoitu opetusohjelma 2018–2019
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
JOVVJS4 Visuaalisen journalismin erityisalueet 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelma
Tiedotusoppi
Viestintätieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opintojakson käytyään opiskelija on perehtynyt kuvajournalismin erityisalueisiin, kuten urheilukuvaus, tuotekuvaus ja henkilökuvaus. Hän on syventänyt kuvajournalistista osaamistaan ja harjoitellut näitä kuvaamisen erityisalueita käytännössä. Hän osaa analysoida ja perustella tekemiään valintoja kuvaustilanteessa ja sen jälkeen.

Opettajat

Anssi Männistö, Vastaava opettaja
Anssi.A.Mannisto[ät]uta.fi
Elias Lahtinen, Vastaava opettaja
elias.lahtinen[ät]uta.fi
Elina Paasonen, Vastaava opettaja
elina.paasonen[ät]uta.fi
Liisa Takala, Opettaja

Opetus

7.9.2018 – 28.2.2019
Pienryhmäopetus 60 tuntia
Kontaktiopetus
Pe 7.9.2018 - 12.10.2018 viikoittain klo 9-13, Päät. Linssi A195
La 29.9.2018, Lauantai-illalla urheilukuvaus
Ke 24.10.2018 - 7.11.2018 viikoittain klo 10-14, Päät. Linssi A195
Pe 2.11.2018 klo 9-12, Harjoitustoimitus, Deski
Pe 16.11.2018 klo 9-12, Harjoitustoimitus, Aavee
To 29.11.2018 klo 10-15, Päät. Linssi A195
Lisäksi kotitehtävien kuvien katsominen, joka sovitaan erikseen opiskelijoiden kanssa syksyllä.
Kurssi jatkuu 3. periodilla studiokuvaamisen osuudella ja osallistumisella Moreenimedian kuvatuotantoon.
Kontaktiopetus keväällä 2019
Ke 9.1.2019 klo 9-13, Aavee
Ke 16.1.2019 klo 9-13, TV-studio
Ke 23.1.2019 klo 9-14, TV-studio
Yhteistyöhankkeen aloitus
Pe 11.1.2019 klo 12-15, Pinni B1097
Pe 18.1.2019 klo 12-14, Pinni B4113
Lisäksi klk2019 kuvatehtäviä ja editointia erikseen sovittavina ajankohtina

Lisätiedot

Tarkempi JOVVJS4-jakson ohjelma kerrotaan avausluennolla. Kurssiin sisältyy työskentelyä Utain-lehdessä/ Moreenimediassa erikseen annettavina ajankohtina 1. ja 2. periodeilla.