x !
Arkistoitu opetusohjelma 2017–2018
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
SUOA6 Kieli ja viestintä muutoksessa 5 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Aineopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Suomen kielen tutkinto-ohjelma
Viestintätieteiden tiedekunta

Osaamistavoitteet

Opintojakson suorittaneella opiskelijalla on laajentunut ymmärrys kielestä toimintana. Hän osaa arvioida ja soveltaa kurssilla käsiteltyjä teoreettisia lähestymistapoja omalla erikoistumisalallaan relevantin kielellisen tai kielen ulkoisen muutosilmiön tarkastelussa. Hän tiedostaa ja osaa tavoitteellisesti kehittää valmiuksiaan kielialan asiantuntijana. Kurssi tukee opiskelijan ammatillista orientaatiota ja analyysitaitoja sekä kriittisiä reflektiotaitoja, yhteistyö- ja verkkovuorovaikutustaitoja.

Yleiskuvaus

Kurssin sisältö: Kurssilla laajennetaan oman kielellisen asiantuntijuuden teoreettista ja soveltavaa pohjaa tutustumalla muutamiin sosiolingvistiikan ja lingvistisen antropologian piirissä kehitettyihin teorioihin. Kurssilla sovelletaan tutkivaa työtapaa, jossa kurssilaisilla on aktiivinen rooli sisältöjen rajaamisessa oman ammatillisen suuntautumisensa (esim. opetustyö, kääntäminen, tutkimus- tai mediatyö) pohjalta.  Kurssi koostuu luentotapaamisista, näihin kytkeytyvistä tehtävistä sekä pääosin verkon välityksellä (Moodle, Office365, Yammer) toteutettavasta pienryhmäprojektista. Pienryhmissä on mahdollista työskennellä osin kohdekielellä (jos muu kuin suomi).

Suorittaminen: Kurssille osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän tekemistä (kurssin alussa), luennoille osallistumista (per. III), niihin kytkettyjen tehtävien tekemistä sekä sitoutumista ryhmäprojektityöskentelyyn (per IV). Kurssisuoritus koostuu ryhmätehtävästä, vertaisarvioinnista ja itsearvioinnista (oppimisraportti). Suorituksesta osin opiskelijan kohdekielellä voidaan sopia.

 

 

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Johanna Vaattovaara, Vastaava opettaja
johanna.vaattovaara[ät]tuni.fi

Opetus

11.1.2018 – 3.5.2018
Luento-opetus
To 11.1.2018 klo 14-16, Pinni B1097
To 18.1.2018 - 3.5.2018 viikoittain klo 14-16, Pinni A1081