Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

ARK-53100 Rakennussuunnittelun jatkokurssi A, 10 op
Architectural Design, Advanced Course A

Vastuuhenkilö

Hannu Tikka

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt
 2 h/vko
 4 h/vko
 12 h/vko
+2 h/vko
+4 h/vko
+12 h/vko



 



 



 
ARK-53100 2014-01 Maanantai 16 - 17 , RJ108
Maanantai 10 - 12 , RJ108

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt, osallistuminen luentoihin, harjoitustyöseminaareihin ja kritiikkitilaisuuksiin. Opintojaksoon liittyy ARK-53150 Rakennussuunnittelun jatkokurssi B, joka suositellaan suoritettavan samana toteutuskertana.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa ratkaista kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti erittäin haasteellisen useamman päätoiminnon tai -tilan julkisen tai palvelurakennuksen. Opiskelija on syventänyt tietämystään julkisen rakennuksen suunnitteluperiaatteista. Hän on saanut valmiudet tehdä diplomityö julkisen rakentamisen aihepiiristä. Opiskelija on kehittänyt näkemystään ja suunnitteluvalmiuksiaan rakennustaiteellisesta ja sisällöllisistä lähtökohdista. Hän osaa mm. laatia yksityiskohtaisen tilaohjelman.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Opintojakso on tarkoitettu ensisijaisesti julkisten tai palvelurakennusten sekä toimisto- tai hallintorakennusten aihepiiristä diplomityönsä tekeville. Perehtyminen julkisten rakennusten suunnitteluun: yhteisen muistin rakennukset: museot ja näyttelyrakennukset, sekä opetustoimi, toimisto-/työympäristöt.      
2. Aikaisemmin hankittujen suunnitteluvalmiuksien kehittäminen. Vaikean suunnittelutehtävän ratkaiseminen arkkitehtonisesti, toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti tyydyttävällä tavalla.   Henkilökohtaisen suunnittelunäkemyksen syventyminen. Uusien ratkaisumallien kehittäminen.   Innovatiivinen arkkitehtuurinäkemys. 

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Harjoitustyö arvioidaan asteikolla 1-5. Arvioinnin osa-alueita ovat mm: -arkkitehtoninen pääidea, -suhde ympäristöön, -toiminnallisuus, -tilallisuus -detalji- ja rakenneratkaisutason suhde arkkitehtuuriin. Harjoitustyöt arvioidaan yhteisissä kritiikkitilaisuuksissa, jotka kuuluvat opintosuoritukseen. Kurssin arvosanaan vaikuttaa myös osallistumisaktiivisuus.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
ARK-43100 Rakennussuunnittelun ammattikurssi Pakollinen    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
ARK-53100 Rakennussuunnittelun jatkokurssi A, 10 op ARS-4510 Rakennussuunnittelun jatkokurssi A, 10 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARK-53100 2014-01 Kurssin aihe vaihtuu vuosittain. Jatkokurssin A-osa muodostuu vaativasta harjoitustyöstä, sekä aihepiiriin kuuluvista luennoista. Kurssi soveltuu rakennussuunnittelun aihepiiristä diplomityönsä tekevälle. Kurssin aihealue pitää sisällään mm. seuraavia teemoja: -uudet ja innovatiiviset tilaratkaisut -julkisen rakentamisen erityisalueet -täydennysrakentaminen keskusta-alueella Harjoitustyön aiheena on lukukautena 2014 Taipuisa Tulli - monimuotoiset työympäristöt.   Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt
   
Lähiopetus: 25 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 75 %  

Viimeksi muokattu07.03.2014