Opinto-opas 2014-2015
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2014-2015

ARK-43100 Rakennussuunnittelun ammattikurssi, 12 op
Architectural Design, Professional Course 2

Vastuuhenkilö

Hannu Tikka

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitukset
Harjoitustyöt



 



 
 2 h/vko
 4 h/vko
 10 h/vko
+2 h/vko
+4 h/vko
+10 h/vko



 
ARK-43100 2014-01 Maanantai 10 - 11 , RJ108
Maanantai 14 - 16 , RD203
Tiistai 10 - 12 , RD203

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritetut harjoitustyöt ja tentti, osallistuminen luentoihin, harjoitustyöseminaareihin sekä kritiikkitilaisuuksiin. Opintojakson yhteydessä on suositeltavaa suorittaa ARK-43150 Rakennussuunnittelun syventävä ammattikurssi.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa ratkaista vaikeahkon yhden päätoiminnon julkisen tai palvelurakennuksen. Opiskelija tuntee julkisen rakennuksen tilasuunnittelun periaatteet ja tunnistaa osatekijät, joista suunnitteluprosessi muodostuu. Hän osaa soveltaa ratkaisumallien periaatteita omassa suunnittelutyössään. Hän on kehittänyt näkemystään ja suunnitteluvalmiuksiaan rakennustaiteellisesta ja sisällöllisistä lähtökohdista. Kurssilla opiskelija laajentaa tietämystään kansallisesta ja kansainvälisestä nykyarkkitehtuurista. Hän osaa tunnistaa erilaiset julkisen rakentamisen tyypit ja niistä erotettavat ratkaisumallit. Hänellä on perusvalmiudet soveltaa ratkaisumallien periaatteita omassa suunnitteluprosessissaan. Opiskelija tunnistaa perusmitoitusohjeiden ja määräyksien periaatteet.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Kehitetään rakennussuunnittelun suunnitteluvalmiuksia painopistealueena julkisia ja palvelutoimintoja käsittävät rakennukset. Perehtyminen julkisen rakennuksen tilasuunnitteluun ja erilaisin rakennustyyppeihin sekä suunnitteluprosessin hallintaan. Aikaisemmin hankittujen perussuunnitteluvalmiuksien syventäminen. Harjaantuminen tilamitoitukseen ja julkisen rakennuksen suunnittelua koskevien määräyksien soveltamiseen suunnittelutehtävässä. Vaikeahkon suunnittelutehtävän ratkaiseminen arkkitehtonisesti, toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti tyydyttävällä tavalla.   Henkilökohtaisen suunnittelunäkemyksen syventyminen. Uusien ratkaisumallien kehittäminen.   Innovatiivinen arkkitehtuurinäkemys. 

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Harjoitustyö arvioidaan asteikolla 1-5. Arvioinnin osa-alueita ovat mm: -arkkitehtoninen pääidea, -suhde ympäristöön, -toiminnallisuus, -tilallisuus. Harjoitustyöt arvioidaan yhteisissä kritiikkitilaisuuksissa, jotka kuuluvat opintosuoritukseen. Kurssin arvosanaan vaikuttaa myös tentti ja osallistumisaktiivisuus.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
ARK-22100 Arkkitehtuurin ammattikurssi Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
ARK-43100 Rakennussuunnittelun ammattikurssi, 12 op ARS-4310 Rakennussuunnittelun ammattikurssi, 10 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
ARK-43100 2014-01 Kurssi käsittelee julkisen rakentamisen tematiikkaa. Kurssi koostuu pienemmistä ryhmissä tehdyistä välitehtävistä, henkilökohtaisesta suurehkon julkisen rakennuksen suunnittelutehtävästä, sekä luennoista. Harjoitustyön aiheena on Kulttuuritehdas.        

Viimeksi muokattu26.03.2014