Opinto-opas 2013-2014
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2013-2014

MAT-81100 Verkkopalvelun laadukkuus ja arviointi, 7 op
Quality of Web-based Services

Vastuuhenkilö

Anne-Maritta Tervakari

Opetus

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä Toteutuskerrat Luentoajat ja -paikat
Luennot
Harjoitustyöt
Seminaari
Verkkotyöskentely
 2 h/per
 30 h/per
 1 h/per
 45 h/vko

+47 h/per
+1 h/per
+50 h/vko




 




 




 
MAT-81100 2013-01 Tiistai 10 - 12, TB219

Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu kirjallinen harjoitustyö sekä toteutuskerralla erikseen määritellyt harjoitukset tai muut tehtävät.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Opintojaksolla käytetyt opetus- ja opiskelumenetelmät tukevat seuraavien työelämässä tarvittavien taitojen karttumista: kirjallinen ja suullinen viestintä, kriittisyys ja analyyttisyys, tieteellinen ajattelu, teorian ja käytännön yhdistäminen, projektinhallinta, tiimityöskentely sekä oman oppimisen arviointi.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää mitä arvioinnilla tarkoitetaan sekä ymmärtää millaisia haasteita subjektiivisuus, moniarvoisuus ja kontekstuaalisuus asettaa verkkopalveluiden laadukkuuden arvioinnille. Opiskelija osaa myös määritellä keskeiset laadukkuuden arvioinnin osa-alueet ja hallitsee niiden perusteoriat. Lisäksi opiskelija osaa soveltaa arviointimalleja omassa arviointityössään sekä osaa valita soveltuvat arviointimenetelmät ja tiedonhankintatavat arvioinnin kohteen mukaan. Opiskelija osaa laatia raportin arviointituloksista ja pystyy arviointitiedon pohjalta muodostamaan johtopäätöksiä sekä tekemään perusteltuja kehittämisehdotuksia verkkopalvelun laadun kehittämiseksi.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Mitä tarkoitetaan arvioinnilla? Laadukkuuden arvioiminen ja arvioinnin haasteellisuus.  Laadun kokemisen subjektiivisuus.  Moniarvoinen arviointi. Kontekstuaalinen arviointi. 
2. Arviointimalleja sekä arvioinnin eri näkökulmat.  Verkkopalvelun eri tasojen arviointi.  Arviointimallien kritiikkiä. 
3. Verkkopalvelun laadukkuuden osatekijät sekä niiden teoreettinen tausta.  Laadukkuuden osatekijöihin liittyvän teoriataustan syventäminen.  Eri näkökulmia laadukkuuden osatekijöiden tarkastelussa. 
4. Laadun arvioinnin menetelmiä.  Eri menetelmiin liittyvät tiedonhankintatavat.  Tiedonhankinnan haasteet ja eettiset kysymykset. 
5. Arviointitiedon hyödyntäminen. Arviointitulosten raportointi.  Arviointikriteerien validius ja luotettavuus.  Arviointitiedon validius ja luotettavuus. 

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojakson kokonaisarvosana (0-5) muodostuu henkilökohtaisen työskentelyn (50%) ja ryhmässä laadittavan harjoitustyön (50%) perusteella. Aktiivisella osallistumisella opetukseen on mahdollista korottaa opintojakson kokonaisarvosanaa. Arvosanan 3 saavuttaminen edellyttää ydinaineksen hyvää hallintaa ja arvosanaa 4 varten on hallittava lisäksi täydentävän tietämyksen asiat. Arvosana 5 edellyttää em. mainittujen lisäksi myös erityistietämykseen kuuluvien asioiden hallintaa. Mikäli ydinaineksen hallinnassa on vähäisiä puutteita, voi opiskelija saavuttaa arvosanan 1 tai 2 riippuen puutteiden määrästä. Mikäli ydinaineksen hallinnassa on vakavia puutteita, arvosanaksi tulee hylätty. Hylättyä arvosanaa ei voi korottaa aktiivisella osallistumisella.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Verkkokirja   Verkkopalvelun käyttökelpoisuuden arvioiminen   Tervakari, A-M., Silius, K. & Koro, J.         Ei    Suomi  

Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
MAT-80000 Johdatus hypermediaan Suositeltava    
MAT-80100 Informaatioarkkitehtuurin suunnittelu Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MAT-81100 Verkkopalvelun laadukkuus ja arviointi, 7 op MATHM-47300 Verkkopalvelun käyttökelpoisuus ja arviointi, 5 op  

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

Toteutus Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
MAT-81100 2013-01 Opintojakso toteutetaan lukuvuonna 2013-2014 periodeilla I ja II verkkokurssina.   Luennot
Harjoitustyöt
Oppimispäiväkirja, portfolio ja muu kirjallinen tuotos
   
Lähiopetus: 4 %
Etäopetus: 16 %
Itseopiskelu: 80 %  

Viimeksi muokattu25.02.2013