Opinto-opas 2003-2004

2902030 ULKOINEN LASKENTATOIMI JA VEROTUS, FINANCIAL ACCOUNTING AND TAXATION, 2 ov

Tietoa luennoitsijoista
Erikoistutkija Olli Manninen

Luentoja ja harjoituksia
Kontaktiopetusta 16 h. Ryhmässä työskentelyä 58 h. Muiden ryhmien arviointia 6 h.

Luentoajat ja -paikat
Maanantai 14 - 16, K1703

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

-

-

6

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

8

-

-

Tavoitteet
Tavoitteena on syventää opiskelijan tietoja ulkoisen laskentatoimen ja verotuksen alueilla.

Sisältö
Johdanto, liikekirjanpidon erityiskysymyksiä, tilinpäätössuunittelu, kirjanpito-ohjelmisto, konsernitilinpäätös, yritystutkimus, analyysiohjelmistot, virtalaskelmat, yritysverolainsäädäntö, verotuksen toimittaminen, verosuunnittelu.

Tutkintovaatimukset
Tämä kurssi on pilottikurssi hankkeessa, jossa on tarkoituksena hankkia kokemuksia uusista opetus- ja arviointimenetelmistä. Kurssin suoritustavasta löytyy tietoa kurssin www-sivulta. Kurssi on mahdollista suorittaa myös tentillä aiempien vuosien vaatimusten mukaisesti itseopiskeluna.

Kirjallisuus
1)Yritystutkimusneuvottelukunta: Yritystutkimuksen tilinpäätösanalyysi, uusin painos. 2)Tomperi Soile: Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu, WSOY, uusin painos. 3)Kallunki, Kytönen, Martikainen: Uusi tilinpäätösanalyysi, Kauppakaari Oy, Gummerus Kirjapaino Oy, 1998 tai uudempi. 4)Konsernitilinpäätöstä käsittelevä kirja.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

2902010

Yrityksen talous

2

Pakollinen

Huomautuksia
Opintojakso kannattaa suorittaa samana lukuvuonna kuin opintojakso 2902010 Yrityksen talous. Laskuharjoituksiin ilmoittautuminen on mahdollista ke 3.12.2003 klo 16 alkaen Haavissa. Mikroluokassa tehtäviin harjoituksiin ilmoittaudutaan erikseen.

Kurssin kotisivu