Opinto-opas 2003-2004

2902010 YRITYKSEN TALOUS, BUSINESS ECONOMICS, 2 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori Erkki Uusi-Rauva - luennot
Erikoistutkija Olli Manninen - harjoitukset

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja yhteensä 28 h. Harjoituksia yhteensä 14 h.

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

-

4

-

-

-

Harjoitukset (h):

-

2

-

-

-

Tavoitteet
Opetuksen tavoitteena on perehdyttää opiskelija liikeyrityksen talouden keskeiseen käsitteistöön ja liikekirjanpidon sekä johdon laskentatoimen teorioihin, menetelmiin ja työtapoihin.

Sisältö
Johdatus yritystalouteen, kirjanpidon lainsäädäntö ja sen tulkintaperiaatteet, kirjanpitoprosessi, tilinpäätös (tuloslaskelman ja taseen sisältö), osakeyhtiön oman pääoman erittely ja selvitystilakynnys, vaihto-omaisuuden inventointi, yrityksen menestymisen analysointi, tunnuslukujohtaminen, laskentatoimen ongelmat, kustannuskäsitteet ja käsiteluokitukset, katetuottolaskenta, kustannuslajilaskenta, tuotekohtainen kustannuslaskenta, standardikustannuslaskenta, budjetointi ja investoinnit.

Tutkintovaatimukset
Tentti luentojen, harjoitusten ja kirjallisuuden sisällöstä. Kurssivaatimuksiin ei kuuluu pakollista läsnäoloa vaativia luentoja tai harjoituksia.

Kirjallisuus
1)Ihantola Eeva-Mari, Leppänen Pasi: Yrityksen kirjanpito, Perusteet ja sovellusharjoitukset, uusin painos. 2)Neilimo Kari, Uusi-Rauva Erkki: Johdon laskentatoimi, uusin painos.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

2900010

Teollisuustalouden peruskurssi

3

Pakollinen

Huomautuksia
Opintojakso kannattaa suorittaa mahdollisimman pian opintojakson 2900010 Teollisuustalouden peruskurssi jälkeen, koska Yrityksen talous on esitietovaatimuksena usealla teollisuustalouden laitoksen kurssilla. Laskuharjoituksiin ilmoittautuminen on mahdollista ke 27.8.2003 klo 16 alkaen Haavissa.

Kurssin kotisivu