Opinto-opas 2003-2004

9707040 AKATEEMISTA VIESTINTÄÄ JA KIRJOITTAMISTA SUOMEKSI TEKNIIKASTA KIRJOITTAVILLE, FINNISH ACADEMIC AND TECHNICAL WRITING, 1 ov

Tietoa luennoitsijoista
TUIJA TOIVAKAINEN

Luentoja ja harjoituksia
Opintojakso kestää yhden periodin (4 h/vko).

Luentoajat ja -paikat
Tiistai 12 - 14, K2120
Torstai 12 - 14, K2120

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

2+

2

-

2

-

Harjoitukset (h):

2+

2

-

2

-

Tavoitteet
Opintojaksossa pohditaan, mitä on akateeminen viestintä ja kirjoittaminen tekniikan alalla ja mitä tällaiselta tekstiltä odotetaan. Tavoitteena on käynnistää tai jatkaa oman opinnäytetyön tai seminaarityön kirjoittamista ja saada tukea sen kirjoittamiseen suomeksi. Kurssin taitotaso vastaa yleisten kielitutkintojen ylintä tasoa kuusi eli mestarin tasoa.

Sisältö
Opintojaksossa keskitytään erityisesti tietoa muokkaavaan kirjoitusstrategiaan, jossa ajattelu, pohtiminen ja dialogi lähteiden kanssa sekä lukija ja viestintätarkoitus korostuvat. Kurssilla luetaan ja analysoidaan muiden ja omia tekstejä sekä kirjoitetaan omaa opinnäytetyötä tai vastaavaa tekstiä. Opintojaksolla kirjoitetaan samasta aiheesta myös myyvän luonteinen teksti, joka voisi korvata kypsyysnäytteen.

Tutkintovaatimukset
Aktiivinen osallistuminen luennoille, harjoituksiin ja ohjauksiin sekä oman opinnäytetyöhön tai vastaavaan liittyvän kirjallisen tehtävän kirjoittaminen.

Kirjallisuus
Kinnunen, Merja & Löytty, Olli (toim.) 2002: Tieteellinen kirjoittaminen. Tampere: Vastapaino. Nykänen, Olli 2002: Toimivaa tekstiä. Opas tekniikasta kirjoittaville. Helsinki: Tekniikan Akateemisten Liitto TEK.

Tietoa esitietovaatimuksista
Opintojakso on tarkoitettu seminaarityön tekijöille, diplomityötään aloittaville ja väitöskirjan tekijöille, joilla on jo aihe ja taustamateriaalia sekä hieman tekstiä kirjoitettuna. Kurssi sopii myös jatko-opiskelijoille. Kurssi on jatkoa Sano se suomeksi! Kirjallisen viestinnän –kurssille (9705000).

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

9705000

Sano se suomeksi! Kirjallisen viestinnän kurssi

2

Pakollinen

Kurssin kotisivu