Opinto-opas 2002-2003

5501330 TIEN RAKENTEEN PARANTAMINEN JA KUNNOSSAPITO, REHABILITATION AND MAINTENANCE OF ROAD STRUCTURES, 3 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori PAULI KOLISOJA

Luentoja ja harjoituksia
Luentoja yhteensä 28 h. Suunnitteluharjoituksia yhteensä 40 h.

Luentoajat ja -paikat
TORSTAI 8 - 12, Ri210, Pauli Kolisoja

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

4

-

-

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

-

-

-

Tavoitteet
Tutustuttaa opiskelija tie- ja katurakenteiden parantamisen suunnittelussa käytettäviin tutkimusmenetelmiin, tutkimustulosten tulkintaan ja parantamistoimenpiteiden suunnitteluun. Lisäksi opintojaksolla annetaan perustietoa sorateiden kunnossapidosta ja teiden talvikunnossapidosta.

Sisältö
Tierakenteen vaurioitumismekanismit ja kunnon inventointimenetelmät. Tien rakenteen kuormitus- ja routakestävyyden parantamiseen käytettävissä olevat keinot. Sorateiden kunnossapidon sekä talvikunnossapidon suunnittelu ja menetelmät.

Tutkintovaatimukset
Nykyaikaisessa tierakenteen parantamisen suunnitteluohjelmistoympäristössä tehtävän harjoitustyön hyväksytty suoritus ja tentti luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista ja kurssikirjoista.

Kirjallisuus
Uudet mittaus- ja tutkimusmenetelmät rakenteen parantamisen suunnittelussa (Tielaitos), Tieanalyysi, MISU-projektin loppuraportti (Tielaitos). Kirjallisuusluetteloa täydennetään luennolla.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

5501300

Yhdyskunnan geotekniikka

3

Suositus

5501320

Tierakenteen suunnittelu

3

Suositus

Huomautuksia
Opintojakso luennoidaan vuorovuosin opintojakson 5501320 Tierakenteen suunnittelu kanssa. Luennoidaan seuraavan kerran syksyllä 2002.