Opinto-opas 2002-2003

5501320 TIERAKENTEEN SUUNNITTELU, DESIGN OF ROAD STRUCTURE, 3 ov

Tietoa luennoitsijoista
Professori PAULI KOLISOJA

Viikottainen opetus/periodi

S1

S2

K1

K2

Kesä

Luennot (h):

3+

3

-

-

-

Harjoitukset (h):

-

-

-

-

-

Tavoitteet
Tutustuttaa opiskelija tie- ja katurakenteiden kuormituksiin ja mitoituskriteereihin, tien rakennekerrosten mitoitukseen kuormitus- ja routakestävyyden perusteella sekä tien kuivatuksen ja lujiterakenteiden suunnitteluun.

Sisältö
Tie- ja katurakenteisiin kohdistuvat kuormitukset. Tie- ja katurakenteiden mitoituskriteerit. Teiden ja katujen rakennetyypit, sidotut ja sitomattomat rakennekerrosmateriaalit ja niiden ominaisuuksien testaaminen. Tie- ja katurakenteiden mekaanisen käyttäytymisen mallintaminen, kuormituskestävyys- ja routamitoitus sekä tiepenkereen ja maapohjan yhteistoiminta. Tien kuivatusrakenteet ja tiessä käytettävät lujitteet.

Tutkintovaatimukset
Hyväksytysti suoritetut harjoitustehtävät sekä tentti luennoista, luennoilla jaetusta opetusmateriaalista ja kurssikirjoista.

Kirjallisuus
Luennot ja luennolla jaettu opetusmateriaali. Ehrola, E., Liikenneväylien rakennesuunnittelun perusteet (Rakennustieto). Teiden suunnittelu, TVL:n ohjeet, Kansio B, IV Tien rakenne (Tielaitos). Kadunrakennuksen tekniset ohjeet (Katu 90 SKTY Nro 11). Muu aiheeseen liittyvä kirjallisuus ilmoitetaan luentojen yhteydessä.

Esitiedot

Numero

Nimi

OV

P/S

5501300

Yhdyskunnan geotekniikka

3

Suositus

Huomautuksia
Opintojakso luennoidaan vuorovuosin opintojakson 5501330 Tien rakenteen parantaminen ja kunnossapito kanssa. Luennoidaan seuraavan kerran syksyllä 2003.